Crna hronika

SLEDEĆE SEDMICE KONTROLNO SASLUŠANJE POVODOM UKIDANJA ZABRANE ULASKA BELIVUKU I MILJKOVIĆU!

Autor Anđela Pešić

Predsjednik skupštinskog Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Momo Koprivica sazvao je za 11. april sjednicu tog tijela.

Izvor: MONDO/Mirela Ljumić

Na sjednici biće održano kontrolno saslušanje povodom postupanja pravosudnih organa u slučaju ukidanja zabrane ulaska u Crnu Goru Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću.

Ti Beograđani i dio njihovih saradnika, u Crnoj Gori optuženi su za najteža krivična djela, među kojima i za nekoliko ubistava počinjenih dok je na čelu sektora za borbu protiv kriminala bio Zoran Lazović, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Na kontrolno saslušanje su pozvani: predsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, v.d. direktora Uprave policije Nikola Terzić, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, postupajući specijalni tužilac Sanja Jovićević, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović, postupajući tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici Vukas Radonjić i tadašnji v.d. rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Nikola Boričić.