Crna hronika

KOLEGU ISKASAPIO NOŽEM, JER MU JE PREOTEO ŽENU: Crnogorac ubio Bosanca u Austriji, pa prijetio da će ubiti bivšu suprugu

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

U Austriji je uhapšen Crnogorac (40) zbog sumnje da je nožem ubio državljanina Bosne i Hercegovine (40) ispred firme u kojoj su radili u Marhtrenku.

Ilustracija
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Lisice su stavljene i tinejdžeru (19) iz Srbije, koji se s njima dovezao kolima. Međutim, on je ubrzo oslobođen.

Kako prenose lokalni mediji, zločin se dogodio u petak u 7.20 sati.

"Istrga je utvrdila da su sva trojica bila zajedno u automobilu kojim su se dovezli u kompaniju za koju su radili. Osumnjičeni i žrtva izašli su iz plavog terenca kako bi otvorili kapiju. Tada je, navodno, krenula žestoka svađa. Najednom je Crnogorac izvukao nož i zario ga pet puta u tijelo žrtve", navodi izvor lokalnih medija.

Teško povrijeđeni muškarac nađen je nasred ulice, a slučaj je prijavila žena koja je vidjela zločin.

"Ona je ispričala da je uočila vozilo iz kojeg je izašao muškarac i više puta ubo drugog. Hitna pomoć je tada došla i povrijeđenog odvezla u bolnicu. Posle višečasovne borbe ljekara, on je, nažalost, preminuo. Policija je tada pokrenula potragu za osumnjičenima", dodaje sagovornik austrijskih medija.

Daljom istragom utvrđeno je da državljanin Srbije, koji je sjedio u kolima tokom zločina, nije vidio sam napad.

"Crnogorac je samo uskočio u automobil s krvavim nožem u ruci i rekao: „Vozi, vozi!“, pišu tamošnji mediji.

Zanijemio pred policijom

Osumnjičeni državljanin Crne Gore posle hapšenja sproveden je u policiju na saslušanje, gdje se provjeravao motiv zločina.

"On je odbio da ogovori policiji zašto je napao muškarca", objašnjava sagovornik lokalnih medija.

Osumnjičeni su potom sjeli u jedan kafić u Traunu.

"Posle izvesnog vremena, Crnogorac je napustio lokal i terencem krenuo prema Lincu. Za to vrijeme pozvao je svoju bivšu ženu i priznao joj šta je uradio, a potom joj pretio da će ubiti i nju. Policija ga je nešto prije devet sati uhapsila na auto-putu za Linc", navodi izvor.

Prema nezvaničnim infomacijama, motiv zločina je ljubomora.

"Sumnja se da je osumnjičeni napao Bosanca jer je stupio u vezu s njegovom bivšom ženom, kojoj je upravo zbog toga i prijetio", navodi naš izvor.