Crna hronika

UPRAVA POLICIJE: POSTUPAMO ISKLJUČIVO U SKLADU SA ZAKONOM

Autor Mirela Ljumić

Povodom pojedinih optužbi sa političkih adresa u vezi nelegalnog miješanja MUP-a u izborni proces, iz Uprave policije su se oglasili saopštenjem koje prenosimo integralno.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Pripadnici Uprave policije, postupaju isključivo u skladu zakonom i propisanim ovlaščenjima i svojim djelovanjem doprinose bezbjednom odvijanju izbornog procesa i očuvanju javnog reda i mira.

Tokom današnjeg dana pripadnici Uprave policije se striktno drže zakona i zakonom propisanih ovlašćenja, te postupaju isključivo po prijavama građana u vezi sa mogućum izbornim nepravilnostima, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima. Službenici Uprave policije će nastaviti sa aktivnostima iz svoje nadležnosti, kao i do sada poštujući zakon, bez selekcije u postupanju, kako bi se svim građanima omogućilo neometano ostvarivanje Ustavom garantovanog prava, bezbjedno održavanje izbornog procesa, te obezbijedio stabilan javni red i mir i lična i imovinska sigurnost svih građana.

Možda ce vas zanimati

Svakako, ukoliko bilo ko ima primjedbe na rad i postupanje bilo kojeg policijskog službenika ili starješine Uprave policije, pozivamo da konkretne navode i činjenice prijavi, na zakonom propisani način, nekoj od institucija zaduženih za kontrolu rada i postupanja policijskih službenika.

Ohrabrujemo sve građane da eventualna kršenja Kodeksa policijske etike prijave i Etičkom odboru.