Crna hronika

NIKOLA TERZIĆ POTENCIJALNI DIREKTOR POLICIJE?

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Takođe se i razmatraju Tanjević i Jokić.

Izvor: BOJANA CUPIC/Bojana Cupic

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić na početku sjednice Vlade predložio je tri tačke da se dodaju na dnevni red - razrješenje direktora Uprave policije i imenovanje v.d. direktora policije, ali i postavljanje štićene ličnosti, ali na zatvorenom dijelu sjednice

Načelnik budvanske policije Nikola Terzić najvjerovatnije će biti novi vršilac dužnosti direktora Uprave policije, saznaju "Vijesti".

U uvodnom dijelu, ministar nije pomenuo ko će biti njegov predlog za novog vršioca dužnosti direktora Uprave policije, a u proteklih nekoliko dana u opticaju je bilo nekoliko imena sa kojima je dogovarano oko preuzimanja čelne pozicije unutar sistema javne policije.

Kao mogući nasljednici Brđanina pominjani su Terzić, bivši šef pljevaljske policije Predrag Tanjević i aktuelni šef podgoričke policije Goran Jokić...

Premijer Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova su u ponedjeljak tražili ostavku Brđanina, ali je on to odbio da sam učini.

Brđanin je tokom tog dana, kada je bilo izvjesno da će na sjednici Vlade biti razriješen, kazao "Vijestima" da "nijesu ispunjeni zakonski uslovi za njegovo razrješenje".

Ostavka Brđanina tražena je nakon velike operacije Specijalnog državnog tužilaštva, tokom koje je uhapšeno nekoliko sadašnjih i bivših službenika policije među kojima i pomoćnik direktora Sektora borbe protiv kriminala Dejan Knežević, kojima se na teret stavlja sumnja da su navodno bili članovi kriminalne organizacije. Operacija SDT-a i Specijalnog policijskog odjeljenja uslijedila je nakon višemjesečne razmjene i uparivanja podataka, koje je tužilaštvu poslao EUROPOL.

Prema članu 16 Zakona o unutrašnjim poslovima, prilikom prestanka mandata direktora UP, primjenjuju se odredbe tog zakona ali i zakona kojim se uređuju prava i obaveze državnih službenika i namještenika.

Miljanić apelovao da budu nagrađeni policajci SPO

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić je na sjednici Vlade apelovao na ministra finansija da adekvatno budu nagrađeni policajci Specijalnog policijskog odjeljelja (SPO) i da se na taj način prizna njihov mukotrpan višemjesečan rad.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović je rekao da Vlada daje punu podršku svim ljudima unutar sektora bezbjednosti, da se očisti svih kadrova koji su na bilo koji način podrška kriminalnim grupama.

Ministarka kulture Maša Vlahović kazala je da bi do karaja sedmice trebalo da razgovaraju sa predstavnicima štampanih medija, kako bi se našao metod da se pomogne u rješavanju problema koji imaju oko roto papira.

Sa tim je saglasan i Abazović, kako prenose Vijesti.