Crna hronika

KNEŽEVIĆ PREKO MILOVIĆA DOLAZIO DO ZVICERA?

Autor Mirela Ljumić Izvor Vijesti

Uhapšeni pomoćnik direktora policije Dejan Knežević sa šefom kavačkog klana komunicirao preko kolege koji je u bjekstvu.

Izvor: Kurir/ Printscreen

Abazović rekao da je od Brđanina tražio ostavku jer je odgovoran za stanje u policiji i morao je znati šta se u tom sistemu dešava. Premijer kazao da su na sjednici razgovarali i o dvoje specijalnih tužilaca koji su kriminalcima pružali zaštitu, prenose Vijesti.

Uhapšeni policijski funkcioner Dejan Knežević vezu sa šefom kavačkog kriminalnog klana Radojem Zvicerom održavao je preko svog kolege Ljuba Milovića, saznaju “Vijesti”.

To je, prema informacijama lista, bila jedna od tema na jučerašnjoj sjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Prema istim informacijama, ta komunikacija bila je smanjenog intenziteta od kada je Knežević došao na mjesto pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala.

”Najintenzivnija je bila početkom 2020. godine, u vrijeme dok je bio u sektoru kojim je tada upravljao Zoran Lazović”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.

Knežević je uhapšen protekle sedmice zbog sumnje da je dio kriminalne grupe kojom je upravljao Zvicer. U velikoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO), prije njega lisice na ruke stavljene su brojnim njegovim sadašnjim i bivšim kolegama.

Grupom “prljavih” policajaca navodno je rukovodio Milović, koji je u bjekstvu.

Upravo zbog tih akcija, ali i praktično vanrednog stanja u policiji - juče je održana sjednica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, kojom je predsjedavao premijer Dritan Abazović.

Novinarima je rekao da misli da je šef policijskog ogranka kavačkog klana bio Zoran Lazović, čiji je sin Petar, takođe policajac, ranije uhapšen pod sumnjom da je dio te organizacije, prenose Vijesti.

”Mislim da je on jedan od vođa kavačkog klana unutar policije i da je dio šire grupe Radoja Zvicera. Tu je i Ljubo Milović, naravno, ali i mnogi drugi koji su danas poznati javnosti, ali i mnogi koji će biti poznati uskoro”, rekao je Abazović.

Dodao je da je pod Lazovićem funkcionisano “sektor koji je mučio uhapšene”: “Neki od njih su bili i djelovi mog obezbjeđenja, ali svašta saznate, zbog toga je dobro da istina izađe na vidjelo. I oni će biti procesuirani”.

Saopštio je i da je na sjednici razgovarano i o dvoje specijalnih tužilaca koji su kriminalcima pružali zaštitu.