Crna hronika

BOŽOVIĆU I VLAHOVIĆU PRITVOR DO 30 DANA ZBOG NAPADA NA MLADIĆA U PODGORICI!

Autor Anđela Pešić

Petru Božoviću i Matiji Vlahoviću određen je pritvor do 30 dana zbog sumnje da su 5. marta napali D.R. (20) u Moskovskoj ulici u Podgorici, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Izvor: YouTube/Printscreen/WBIR Channel 10

“Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici je odredio pritvor osumnjičenima M.V. i P.B. koji se terete da su izvršili krivično djelo nasilničko ponašanje na štetu D.R. i M.P. i krivično djelo teška tjelesna povreda na štetu D.R.”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Pritvor je osumnjičenima određen zbog mogućnosti uticaja na svjedoke, a Vlahoviću i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

U Osnovnom sudu kažu da se, prema spisima predmeta Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, može zaključiti da su očevici i osmnjičeni približnih godina i da borave na istim mjestima, te da bi mogli ometati dalji tok postupka uticanjem na svjedoke.

“U odnosu na osumnjičenog Vlahovića pritvor je određen i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, budući da se radi o licu koje je sklono vršenju krivičnih djela sa elementima nasilja, kako je to cijenio sudija za istragu na osnovu stanja u spisima predmeta. U odnosu na osumnjičenog Božovića pritvor po osnovu ponavljanja krivičnog djela je odbijen, budući da ne postoje konkretne okolnosti koje ukazuju na takvu opasnost”, naveli su u Osnovnom sudu.

Podsjećamo, prošlog četvrtka određen je pritvor i osamnaestogodišnjem Lazaru Radulović, i godinu starijim Obrenu Kovačeviću i Aleksi Grgoviću, određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da su pretukli D.R. i zbog nasilničkog ponašanja prema M.P.

Pritvor im je, takođe, određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.