Crna hronika

ODBIJEN PRITVOR: VUK VULEVIĆ PUŠTEN NA SLOBODU!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Beranac Vuk Vulević pušten je na slobodu odlukom sudije za istragu Osnovnog suda u Beranama, koji mu nije odredio pritvor zbog krivičnog djela - nedovoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Neuobičajena odluka sudije da Vulevića, koji je više od dvije decenije u policijskim dokumentima zaveden kao član organizovane kriminalne grupe, uslijedila je nakon saslušanja osumnjičenog kod kojeg je policija pronašla ilegalni pištolj - "CZ P-07" sa čak 15 metaka.

Prema Zakonu o krivičnom postupku članom 175 jasno su navedeni razlozi za određivanje pritvora.

Prema tom zakonskom članu u stavu 3 jasno je navedeno da se pritvor određuje "ako postoje okolnosti koje ukazuju da će učinilac ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti"...

Sudija za istragu je Vuleviću oduzeo pasoš.

Vuk Vulević je uhapšen u četvrtak, 9. marta ove godine oko 12,30 časova u beranskom kafiću "Marx" u Ulici Mojsija Zečevića, u sklopu pojačanih aktivnosti kontrole bezbjednosno interesantnih lica, kada je policija nakon pretresa kod njega pronašla pištolj bez dozvole.

Po nalogu državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama Marka Bojovića službenici Uprave policije OB Berane uhapsili su Vulevića, a na teret mu je stavljeno krivično djelo "nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Nakon saslušanja, tužilac Bojović je Vuleviću odredio zadržavanje do 72 sata.

Vulević je kod sebe imao popularan model, koji je izuzetno tačan i pouzdan u svim vremenskim uslovima.

CZ P-07 nađen kod Vulevića u ilegalniom posjedu uglavnom je namijenjen oružanim snagama, pa ga je gotovo nemoguće nabaviti legalnim putem.

ODT Berane: Predložili smo pritvor, sud odbio

Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Beranama je zvanično večeras saopštilo da je "Osnovnom sudu u Beranama podnijelo optužni predlog protiv okrivljenog V. V., zbog osnovane sumnje da je učinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

"Tužilaštvo je, takođe, predložilo da se okrivljenom odredi pritvor. Osnovni sud u Beranama je predlog tužilaštva za određivanje pritvora odbio kao neosnovan, te izrekao mjere nadzora", navodi se u saopštenju.

Možda ce vas zanimati