Crna hronika

LIKVIDACIJA ESKOBARA PLAĆENA 100.000 EURA?

Autor Slavica Milović Izvor Kurir

Ranko Radošević (54), zvani Ranko Eskobar, koji je u četvrtak oko 11 sati ubijen na benzinskoj pumpi u Rušnju, ljetos je boravio na ostrvu Mikonos, i to u društvu poznate grčke pjevačice.

Kako navode, Ranko Eskobar je u Grčku doputovao s falsifikovanim pasošem na tuđe ime. Ubijeni Radošević, podsjetimo, navodno je bio visokopozicionirani pripadnik nikšićke kriminalne grupe i blizak škaljarskom klanu i njegovom vođi Jovanu Vukotiću, koji je likvidiran u septembru prošle godine u Istanbulu.

Ivan Porše

Radošević je prošle godine ljetovao na Mikonosu s lažnim pasošem, zajedno s poznatom pjevačicom. Sumnja se da se nije samo odmarao već i da je na odmoru koordinirao druge "poslove" koje je imao na ostrvu - navodi grčki portal, ne otkrivajući detalje Radoševićevog boravka na poznatom ostrvu. Inače, zna se da je i Vukotić neko vreme pre hapšenja u Turskoj 2018. boravio u Grčkoj i da je tamo imao nadimak Ivan Porše. Predstavljao se kao biznismen i često, kao i Radošević, boravio u društvu tamošnjeg džet-seta, ali je posle jedne zaplene kokaina ta država raspisala poternicu za njim.

Plaćenici

Radošević je ubijen dok je u kafiću na benzinskoj pumpi, u koji je navraćao gotovo svakog dana, ispijao kafu. Kamere si snimile dvojicu napadača obučenih u crno, s kapuljačama i hirurškim maskama na glavi, kako ulaze u lokal u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 očevidaca.

Izvor: Kurir

"Mršaviji muškarac krenuo je ka stolu za kojim je sedeo Radošević i odmah zapucao na njega. Ispalio je pet hitaca u njega, a kad je Radošević pao sa stolice, još dva puta mu je pucao u glavu", spričali su očevici.

Napadači su potom istrčali iz lokala, a policija je ubrzo na Petlovom brdu otkrila zapaljeni "golf", za koji se vjeruje da su ga ubice koristile tokom bekstva. "Potraga za osumnjičenima je u toku, uzeti su tragovi s lica mesta, ali i snimci s brojnih sigurnosnih kamera. Jedna od njih snimila je i lice jednog od napadača, ali postoje i drugi materijalni dokazi koji upućuju na izvršioce ", otkrio je izvor iz istrage i dodao da policija radi i na pronalaženju naručioca zločina, jer se vjeruje da je riječ o plaćenoj likvidaciji.

Sumnje: "Postoje operativne informacije da je ubistvo Ranka Eskobara plaćeno 100.000 eura, odnosno da je naručilac ubicama obećao po 50.000 eura za likvidaciju",otkriva sagovornik Kurira. Istražitelji su otkrili i da su ubice danima pratile žrtvu.

"Radošević je inače imao telohranitelja, momka koji se gotovo nije odvajao od njega. Navodno, u četvrtak mu je rekao da nema potrebe da krene s njim", dodaje naš sagovornik i otkriva da se istraga zasad vodi u nekoliko pravaca i da se ne isključuje mogućnost da je ubijeni Nikšićanin, koji je godinama s porodicom živio u Beogradu, žrtva obračuna klanova.