Crna hronika

DROGA U BUNKERU CISTIJERNE STIGLA IZ CRNE GORE!

Autor Anđela Pešić Izvor Vijesti

Na crnogorsko-srpskoj granici, pregledom cistijerne firme “Royal šped” pronađeni narkotici. Policija utvrdila da je vozač Miroslav Đurić napustio Crnu Goru 6. marta, a bezbjednosne službe ispituju gdje je i kada natovario pakete i gdje je tovar trebalo da završi.

Izvor: Profimedia

Crnogorska policija utvrdila je da je Lozničanin Miroslav Đurić, sa prebivalištem u Danilovgradu, još 6. marta ove godine, izašao iz Crne Gore na graničnom prelazu Dobrakovo, a potom se kamionom-cistijernom uputio prema Gostunu, gdje je srpska policija otkrila oko pola tone narkotika, saznaju Vijesti.

Uprava policije i Agencija za nacionalnu bezbjednost pokušava da ustanovi gdje je, kada i kako Đurić natovario drogu, te gdje je trebalo da završe paketi otkriveni na srpsko-crnogorskoj granici.

Prema podacima “Vijesti”, Đurić je uhapšen juče ujutro na graničnom prelazu Gostun, kada je došao iz Crne Gore, nakon što su srpski policajci u traci za detaljan pregled kamiona utvrdili da se u bunkeru cistijerne krije sumnjivi kontingent.

Iz srpske Uprave carina juče su potvrdili da su zaustavili cistijernu sa sumnjivim teretom, nakon što je i službeni pas nanjušio da je u njoj nedozvoljen sadržaj.

Iz MUP-a Srbije kasno sinoć je saopšteno da su pripadnici tamošnje policije u Prijepolju, zaplijenili više od 541 kilograma marihuane i uhapsili M.Đ. (36), koji je upravljao kamionom u kojem je nađena droga.

Zapljena je, kako tvrde, obavljena u saradnji s srpskom Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije je u saopštenju navelo da je policija na graničnom prelazu Gostun, na ulazu iz Crne Gore u Srbiju, prilikom kontrole kamiona-cistijerne crnogorskih registarskih oznaka, kojim je upravljao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru našla 500 paketa marihuane.

"Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu", navodi se u saopštenju.

Povodom ove velike zapljene, srpski ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić pohvalio je pripadnike MUP-a Srbije za "odlično izvedenu akciju".

Kamion registarskih oznaka (DG-AT053), firme “Royal šped” čije je sjedište u Bandićima, po nalogu srpske policije je nakon otkrivanja sumnjivog tovara, isključen u posebnu traku za detaljne provjere, a potom tokom dana odvezen na skener kako bi tamošnja policija tokom mjerenja precizno utvrdila koja je droga i koliko paketa je bilo u cistijerni.

Prva sumnja srpske policije i službi bezbjednosti, prema informacijama Vijesti, je da se u bunkeru cistijerne krije kokain.

Tu informaciju je objavilo i više crnogorskih medija pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, ali su neki od njih potom tu informaciju uklonili bez objašnjenja.

Nadležni u Srbiji su se oglasili satima nakon što se u pojedinim srpskim medijima prvo pojavila informacija da je, navodno, zaplijenjena marihuana, ali i da je vozač pobjegao.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti”, kamion firme “Royal šped” ušao je u Crnu Goru 4. marta ove godine, kada je Đurić isporučio plin za firmu “Petrol”.

Podaci Uprave policije i ANB-a pokazuju da kamion nakon isporuke plina, naredna dva dana, do 6. marta, nije napuštao Crnu Goru preko zvaničnih graničnih prelaza.

”Vijesti” su pitale Upravu policije da li je i kada cistijerna firme “Royal šped” prešla granični prelaz Dobrakovo, te da li su službenici granične policije kontrolisali vozača kamiona i na koji način je to urađeno.

UP juče nije odgovorila na pitanja.

Firma u Bandićima

Firma “Royal šped” na koju se vodi kamion u kojem je nađena droga, prema podacima registra Privrednog suda, osnovana je 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta.

Firma je osnovana sa ukupnim kapitalom od euro, a vlasnik i osnivač je uhapšeni srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu.

Tokom 2021. godine, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina, firma “Royal šped” je imala mali promet - svega 8.000 eura.

Kontrola kamiona

”Vijestima” su u Upravi policije nezvanično saopštili da nije neuobičajeno to što je vozač cistijerne više od dva dana proveo između dvije granice, jer je pri ulasku u zemlju, posebna procedura i provjera vozača i robe koja se prevozi u teretnjacima.

Na lani preuređenom graničnom prelazu Gostun na ulasku u Srbiju, napravljene su posebne trake za detaljan pregled tovara kamiona, cistijerni, šlepera...

Možda ce vas zanimati