Crna hronika

SUMNJIVA VEZA DARKA ŠARIĆA SA FUNKCIONERIMA VLASTI U SRBIJI I SNS?

Autor Slavica Milović Izvor NIN

Razgovori ljudi Darka Šarića sa predstavnicima institucija svjedoče o sumnjivim odnosima sa ljudima iz vlasti u Srbiji, piše nedeljnik NIN u izdanju od četvrtka.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanovć

Od dolaska SNS-a na vlast u slučaju Darko Šarić ne prestaju da se donose kontroverzne odluke povoljne za ovog okrivljenog, a poslednja, povodom pravosnažne presude za šverc skoro šest tona kokaina, jeste još ne izvršno sudsko rješenje da se umjesto u požarevačku Zabelu gdje postoji odjeljenje za djela organizovanog kriminala i gdje se obično šalju tako osuđeni, Šarić upućuje u zatvor u Sremskoj Mitrovici, piše NIN.

"Sve ovo prati objavljivanje nove optužnice protiv njega u kojoj tužilaštvo prikazuje Skaj prepisku gdje optuženi indirektno navode predsjednika Apelacionog suda u Beogradu Duška Milenkovića i visokog funkcionera BIA Marka Parezanovića, ali spominju i tri nadimka: ‘Oskar’, ‘$’ (oznaka za američki dolar) i ‘Edo’, iza kojih se po navodima više izvora NIN-a iz istrage, kriju visoki funkcioneri vlasti i naprednjaka", piše ovaj list.

Možda ce vas zanimati

Prema pisanju ovog medija, za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe. Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije u optužnici iznosi Skaj komunikaciju koja se odnosi na krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret, ali i drugu u kojoj se spominju sporni kontakti uoči druge odluke Apelacionog suda 2020, koja je trebalo da bude konačna.

"Više izvora iz istrage nam je potvrdilo da se ‘predsjednik apelacije’ i ‘apelacija’ odnosi na sudiju Duška Milenkovića koji je predsjednik Apelacionog suda u Beogradu, kao i da se ‘Marko’, ‘Markus’ i ‘Markos’ odnosi na Marka Parezanovića, načelnika 5. uprave za kontraobavještajnu zaštitu BIA", prenosi NIN.

Dodaje se da se u jednoj konverzaciji spominje kako je u kancelariju kod „Markusa“ ušao tadašnji direktor BIA Bratislav Gašić, iznenađen ko tamo sjedi.