Crna hronika

OPTUŽEN ZA NASILJE I SILOVANJE VANBRAČNE SUPRUGE I NJENE ĆERKE! MALOLJETNICA OSTALA TRUDNA!

Autor Anđela Pešić Izvor CdM

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu od 22.decembra 2022.godine protiv R.V. iz Podgorice koga optužuju za višestruko silovanje i nasilje u porodici u produženom trajanju.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Prema navodima optužnice, R.V je od jula 2021. godine do 31.avgusta 2022. godine, u više navrata upotrebom sile i prijetnjama da će napasti maloljetne A.M. i A.B. prinudio maloljetnicu A.M., staru 16 godina, na obljubu što je za posljedicu imalo njenu trudnoću.

Kako se dalje ističe, on je primjenom sile izvršio obljubu i nad vanbračnom suprugom A.B.

“U periodu od juna mjeseca 2022. do 31.avgusta 2022. godine u više navrata primjenom grubog nasilja narušio je tjelesni integritet članova svoje porodice- vanbračne supruge A.B. i njene maloljetnje kćerke A.M”, ističe se u optužnici.

On je, dodaje se, od neutvrđenog dana u drugoj polovini 2021.godine pa nadalje, u više navrata, zaprijetio oštećenima da će ih pobiti ukoliko maloljetnica odbije da ima seksualne odnose sa njim, zbog čega je iz straha za svoj i živote svoje majke i braće maloljetnica to i radila.

R.V ju je, ističe se u optužnici, u određenim slučajevima i udarao po glavi i tijelu, prijetio joj je da ne smije da ga ostavi jer će joj izvaditi oko, ili slomiti, ruku ili nogu, ili će je ubiti… Takođe je, dodaje se, maloljetnici govorio da želi s njom da ima dijete, što je i ostvario, jer je ona ostala trudna.

Istu golgotu je prošla i A. B.

“Nju je u periodu od 20.juna do 31.avgusta 2022. godine u više navrata udarao po glavi i tijelu, da bi u periodu od 28. do 30.avgusta 2022. godine, kada su se nalazili u porodičnom stanu, udarao rukama i nogama u glavu i tijelo, čupao za kosu, bacao na pod i tako vukao, a maloljetnu A. M. udario stolicom u predjelu leđa, kojom prilikom su obje oštećene zadobile lake tjelesne povrede”, ističe se u optužnici.

R.V. je izvršio produženo krivično djelo silovanje i nasilje u porodici i porodičnoj zajednici.