Crna hronika

IZVRŠENO IZRUČENJE AMERIČKE DRŽAVLJANKE KOJA SE NALAZI NA FBI NAJTRAŽENIJIH BJEGUNACA!

Autor Anđela Pešić

Danas je na na Graničnom prelazu Aerodrom Podgorica realizovana ekstradicija američke državljanke T.D. (40), iz Crne Gore u Sjedinjene Američke Države.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Ekstradicija je realizovana shodno rješenju Ministarstva pravde Crne Gore kojim se dozvoljava izručenje T.D. nadležnim organima Sjedinjenih Američkih Država, radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 godina i 10 mjeseci zbog krivičnih djela zločinačko udruživanje sa ciljem izvršenja bankarske prevare i pronevjere; teška krađa identiteta i krivično djelo zločinačko udruživanje sa ciljem pranja novca.

Napominjemo, T.D. je zajedno sa još dva lica, R.A. (43), M.T. (37) - državljani SAD-a, lišena slobode u februaru 2022. godine u Crnoj Gori na osnovu raspisane međunarodne potjernice NCB Interpol-a Vašington. Ova lica su se nalazila na listi najtraženijih bjegunaca za kojima je tragao FBI.

Prilikom lišenja slobode lica u Crnoj Gori, imenovana je posjedovala falsifikovani putni dokument.

Predmetna aktivnost je sprovedena od strane službenika Sektora za borbu protiv kriminala uz asistenciju  službenika Posebne jedinice policije i Sektora granične policije danas kada su ovo lice preuzeli službenici US Marshals Service.