Crna hronika

ZAVRŠENO ROČIŠTE O KRIMINALNOJ GRUPI ZVICERA, BRANIOCI PREDLOŽILI DA SE OBUSTAVI KRIVIČNI POSTUPAK

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Održano ročište za kontrolu optužnice protiv Petra Lazovića, Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, Ljuba Milovića i ostalih okrivljenih

Izvor: MONDO

Ročište za kontrolu optužnice na kojem se raspravljalo o opravdanosti i zakonitosti podignute optužnice koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv okrivljenog Petra Lazovića, službenika ANB-a, Slobodana Kašćelana, Radoja Zvicera, policajca Ljuba Milovića i ostalih okrivljenih, održano je danas u Višem sudu u Podgorici.

Vanraspravnim vijećem predsjedava sudija Zoran Radović.

Branilac okrivljenih Vujotića, Zvicera i Duška Roganovića, advokat Miloš Vuksanović predložio je danas da sud donese rješenje i obustavi krivični postupak. Alternativno je predložio da sud vrati optužnicu Specijalnom državnom tužilaštvu na ispravku i dopunu.

Istakao je da se ova kao i prethodne optužnice, oslanjaju na Skaj komunikaciju, koje ne mogu biti dokaz na sudu.

"Skaj komunikacija je neprovjerena informacija i indicija na kojoj se ne može voditi krivični postupak", kazao je advokat Vuksanović u sudu.

Branioci Petra Lazovića, advokatica Maja Zeković, te advokati Borivoje Đukanović i Marko Radović predložili su sudu da donese rješenje kojim će se obustaviti krivični postupak.

Okrivljeni Lazović je kazao da je radio časno i pošteno.

Većina medijskih kuća, novina, portala, televizija, nisu danas mogli da prate ročište. U sudu su objasnili da nije bilo mjesta za sve u velikoj sudnici.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je, početkom januara, optužnicu i protiv službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost Petra Lazovića, Slobodana Kašćelana, Ljuba Milovića, Radoja Živkovića, Nikole Spasojevića, Milana Vujotića, Duška Roganovića, Radovana Mujovića, Radovana Pantovića i Nikše Perovića.

Osim Zvicera, Milovića i Lazovića na optužnici su Radoje Živković, Nikola Spasojević, Slobodan Kašćelan, Milan Vujotić, Duško Roganović, Radovan Mujović, Radovan Pantović i Nikša Perović.

Prema navodima optužnice, ova kriminalna organizacija formirana je u drugoj polovini 2020. godine i pored Crne Gore djelovala je u Južnoj Americi, Africi, Evropi i Australiji. Optuženi se terete za više teških krivičnih djela, kao što su teška ubistva, pokušaji ubistava, šverc droge, oružja i cigareta, kao i zloupotreba položaja.