Crna hronika

DANAS KONTROLA OPTUŽNICE PROTIV KAVAČKOG KLANA!

Autor Anđela Pešić Izvor MINA

Kontrola optužnice protiv kriminalne organizacije, koju je, navodno, formirao vođa kriminalnog kavačkog klana Radoje Zvicer, biće održana danas u podgoričkom Višem sudu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Odgađanje ročišta, krajem januara, zatražio je advokat Miloš Vuksanović, kako bi dobio više vremena za upoznavanje sa spisima predmeta koji je pokrenut protiv njegovih klijenata – Radoja Zvicera i Milana Vujotića.

Odbrana osumnjičenog Petra Lazovića, nekadašnjeg službenika Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), zatražila je do sada zakazivanje nekoliko ročišta.

Lazović je u pritvoru od 18. jula 2022. godine, kada je uhapšen po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Istog dana izdat je i nalog za hapšenje Lazovićevog kolege Ljuba Milovića, koji se, takođe, sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije. On je i dalje u bjekstvu.

Dan nakon što je Lazović uhapšen, priveden je i Mojkovčanin Radovan Pantović zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i produženo krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Kotoranin Nikša Perović uhapšen je sredinom septembra prošle godine zbog pranja novca.