Crna hronika

DVIJE OSOBE UHAPŠENE ZBOG NEZAKONITOG RIBOLOVA!

Autor Mirela Ljumić

Službenici granične policije su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti sa akcentom na suzbijanje nezakonitog izlova ribe na području Skadarskog jezera, u dvije odvojene aktivnosti zaplijenili 100 kg jezerske ribe kao i sredstva kojima se vrši nezakonit izlov

Izvor: Uprava policije Crne Gore

,,Naime, juče je granična policija u Tuzima zaustavila D.M. (28) i I.P. (36) kod kojih je pronađeno 20 kilograma jezerske ribe – šaran, sredstva kojima se vrši nezakonit ribolov – akumulatori koji se koriste za krivolov strujom preko improvizovanih sondi, lampu, kao i vanbrodski motor", saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore. 

Inspektor za slatkovodno ribarstvo je licu I.P. izdao nalog za plaćanje novčane kazne u iznosu od 1.000 eura, a pronađeni predmeti i riba su oduzeti.

Izvor: Uprava policije Crne Gore

,,Pripadnici podgoričke policije su o događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.M. i I.P. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nezakonit ribolov", navodi se u saopštenju. 

Osim toga, u reonu Gostiljske rijeke granična policija je kontrolisala vozilo kojim je upravljao S.P. (22), kod kojeg je pronađeno oko 80 kilograma jezerske ribe – šaran.

Aktivnosti na utvrđivanju eventualne odgovornosti ovog lica su u toku.