Crna hronika

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV 2 SLUŽBENIKA MUP-A

Autori Uprava policije Mia Radulović

Službenici policije podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivične prijave protiv dvije osobe zaposlene u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Iz Uprave policije su kazali da su prijave podnijete protiv G.B. (49) iz Kotora i B.B. (46) iz Bijelog Polja koji su zaposleni u Filijali za građanska stanja i lične isprave Budva.

„G.B. i B.B. su, po prethodnom dogovoru i zajedno kao službena lica, protivpravnim iskorišćavanjem službenih položaja i ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti, suprotno Zakonu o oružju i opštim uslovima za izdavanje odobrenja za nabavku oružja B.R. izdali odobrenje za nabavku vatrenog oružja i time mu pribavili korist“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je B.R. nakon toga nabavio vatreno oružje marke Zastava ARMS, model P10, kalibra deset milimetara.

Možda ce vas zanimati

Iz policije su kazali da su osumnjičeni B.R. izdali i dozvolu za držanje oružja iako je pravosnažno osuđivan za krivično djelo prevara.

„Osim toga, osumnjičeni G.B. i B.B. su i u februaru 2018. godine D.K. izdali ličnu kartu i pasoš sa podacima iz 2008. godine, a trebalo je navedene lične isprave izdati sa novim biometrijskim podacima“, dodaje se u saopštenju.

U Pravilniku o uzimanju biometrijskih podataka prilikom izdavanja lične karte, kako su pojasnili iz policije, propisuje se da biometrijski podaci ne mogu biti stariji od dvije godine, a za pasoš da ne mogu biti stariji od šest mjeseci.

Iz policije su kazali da to u konkretnom slučaju nije urađeno.

„Takođe se sumnja da se D.K. u trenutku izdavanja dokumenata nije uopšte nalazio u Crnoj Gori“, navodi se u saopštenju.