Crna hronika

POLICAJAC NEGIRAO UČEŠĆE U PRODAJI HEROINA, SAUČESNICI SE BRANILI ĆUTANJEM!

Autor Anđela Pešić Izvor Pobjeda

Policajac D.LJ. (30) je u srijedu nakon hapšenja prilikom davanja odbrane pred višim tužiocem negirao učešće u uličnoj prodaji heroina na teritoriji glavnog grada, piše Pobjeda.

Izvor: MONDO

Za razliku od njega, D.K. (20) i S.S. (24) koji su takođe uhapšeni u policijskoj akciji ,,Lovka“ ćutanjem su se branili od osnovanih sumnji da su se bavili rasturanjem droge.

Njima je nakon saslušanja određeno zadržavanje do 72 sata, kazala je za Pobjedu rukovoditeljka i portparolka Višeg državnog tužilaštva Lepa Medenica.

“U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran po krivičnoj prijavi Uprave policije, podnijetoj protiv službenika Uprave policije D. LJ, kao i lica D. K, D. Lj. i S. S, zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, u ovom tužilaštvu su u srijedu saslušani u svojstvu osumnjičenih službenik Uprave policije D. LJ, koji je negirao izvršenje krivičnog djela, kao i lica D. K. i S. S, koja su se branila ćutanjem. Navedenim licima je nakon saslušanja donijeto rješenje o zadržavanju, dok će se u odnosu na jedno lice saslušanje obaviti u četvrtak”, navodi se u odgovoru Višeg tužilaštva.

Kako su ranije saopštili iz policije, osumnjičeni se terete da su počinili tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje opojnih droga u promet.

U odnosu na ovaj predmet u prethodnom periodu je podnijeta krivična prijava i protiv N. T.

Pretresom stanova i vozila koje su koristili osumnjičeni, policija je pronašla i oduzela ukupno 230 grama heroina, oko 120 grama marihuane, 23.345 eura, četiri vozila, 105 komada municije i dvije vage za precizno mjerenje.

Kako su pojasnili iz policije, sumnja se da pronađeni novac potiče od ulične prodaje narkotika.

Ljekočević je poznat javnosti nakon što je u junu prošle godine protiv njega podnijet optužni prijedlog da je od Benjamina Mugoše torturom pokušao da iznudi priznanje da je učestvovao u bombaškom napadu na lokal Grand i kuću policijskog funkcionera Duška Golubovića.

Međutim, Osnovno tužilaštvo nije pronašlo dokaze koji upućuju da su policajci među kojima je i on torturom iznudili priznanje za bombaške napade od Jovana Grujičića kojeg su 26. maja 2020. godine nezakonito doveli u podgoričku policiju iz Specijalne bolnice u Kotoru.