Crna hronika

SLUŽBENICA CENTRA ZA SOCIJALNI RAD U BARU OSUMNJIČENA ZA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA!

Autor Anđela Pešić

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar su juče državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru podnijeli krivičnu prijavu protiv A.P. (37) iz ovog grada zbog sumnje da je izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Sumnja se da je A.P. navedeno krivično djelo izvršila na način što je tokom 2020. i 2021. godine, kao zaposlena u JU Centru za socijalni rad za opštine Bar i Ulcinj, u svojstvu stručnog saradnika na projektima i programima u službi za finansijsko –administrativne i tehničke poslove, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, ovjerila svojeručnim potpisom i izdala potvrde radi ostvarivanja prava na povlastice na putovanje u drumskom i željezničkom saobraćaju licima sa invaliditetom, na teritoriji Crne Gore.

Ona je, sumnja se, posredstvom JU CZR za Opštinu Rožaje, na imena 23 korisnika predmetnog prava iz Rožaja, sačinila i izdala 399 javnih isprava – potvrda o ostvarenom putovanju lica, čime je predstavljenim korisnicima bila omogućena isplata naknada u ukupnom iznosu od 20.748 eura.

Na ovaj način je nastupila šteta po budžet Crne Gore u navedenom iznosu.