Strašno

TIJELO BEBE PRONAĐENO U ĐUBRETU DOK JE TEMPERATURA ISPOD NULE! Mještani zabezeknuti, policija traži sve trudnice u kraju

Autor Mia Radulović Izvor mondo.rs

Pronađeno je tijelo bebe koje je bačeno u đubre.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Tijelo novorođenčeta pronađeno je u nedjelju u selu Hlevnica u opštini Đurmanec, a tijelo bebe poslato je na obdukciju, rekao je Hini u ponedjeljak portparol Policijske uprave krapinsko-zagorske Zoran Lončar. Lončar je rekao da je krivična istraga u toku i da još nema drugih informacija.

Pojedini mediji javili su da tijelo bebe nije pronađeno u kući. "Kada su me pitali da li je napolju, rekao sam da to ne mogu da potvrdim jer nemamo tu informaciju“, rekao je Lončar. Nezvanično mediji prenose da je tijelo pronađene bebe bačeno među đubre i da zagorska kriminalistička policija intenzivno traga za majkom djeteta, čiji im identitet još uvijek nije poznat, prenosi Jutarnji list.

Policajci se raspituju za trudnice koje su možda primijećene u gradu, a u toku je saradnja sa ljekarima u okolini kako bi se provjerio spisak svih osoba koje su imale kontrolisanu trudnoću. Da li je dijete rođeno mrtvo ili je riječ o čedomorstvu, otkriće obdukcija u Institutu za sudsku medicinu i kriminologiju.

"O toj bebi se priča od juče, kada je policija počela da kruži Hlevnicom i Đurmancem, ali niko ništa konkretno ne zna. Šokirani smo ako je ovo zaista tačno, da je beba ostavljena u otpadu da umre na temperaturama ispod nule. Nadam se da će policija brzo pronaći roditelje. Za takav čin nema opravdanja, čak i ako je beba mrtvorođena ", kaže jedan mještanin Hlevnice.

Druga komšinica kaže da zbog zime slabije izlazi napolje, pa ne zna koja je od mještana u drugom stanju.

"Nikoga ne treba unaprijed osuđivati, ali malo je reći da sam zapanjen ovim podatkom. Pa kakva osoba treba da budeš da odbaciš bebu kao vreću smeća? U selu se priča da je možda neko od prolaznika odgovoran za to djelo i da počinioci nemaju veze sa našim krajem", otkriva on.

Tagovi