Crna hronika

TUŽILAČKI SAVJET PRIHVATIO SVE KANDIDATE ZA VDT-A

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Tužilački savjet prihvatiće formalno-pravno sve tri kandidature za vrhovnog državnog tužioca što znači da će troje kandidata Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Miško Marković ući u zvaničnu trku za najvažniju funkciju u tužilačkoj organizaciji.

Izvor: MINA

Tokom glasanja na pitanje zamijenika predsjednika TS-a Nikole Samardžića ko je za to da se odbace prijave bilo je 5:5 što znači da predlog o odbacivanju nije usvojen.

Ugledni pravnici Filip Jovović, Miloš Vuksanović, Borivoje Đukanović, Stevo Muk i predstavnik Ministarstva pravde Bojan Božović su glasali protiv odbacivanja prijava, dok su tužioci Tatjana Begović, Sanja Jovićević, Đurđina Nina Ivanović i Samardžić kao i ugledni pravnik Siniša Gazivoda glasali za odbacivanje, pišu Vijesti.

Na sjednici 25. januara članovi TS-a upoznati su sa činjenicom da kandidati Suzana Mugoša i Milorad Marković nije dostavili uvjerenje o državljanstvu.

Zbog toga se puka formalna stvar pretvorila u višečasovnu raspravu iza zatvorenih vrata, kada je odlučeno da se "konačna odluka donese danas".

Član TS-a Filip Jovović na početku je iznio pravni stav, da treba prihvatiti sve prijave, jer se u dokumentaciji kandidata posredno može utvrditi da postoji lična karta kandidata.