Crna hronika

U PODGORICI UHAPŠENE DVIJE OSOBE ZBOG DILOVANJA DROGE!

Autor Mirela Ljumić

Zbog ulične prodaje narkotika, dvije osobe su uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivčno djelo neovlašćena proizvodnja, dok je treće lice u vezi ovog događaja uhapšeno po Zakonu o javnom redu i miru.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

,,Pripadnici podgoričke policije su juče kontrolisali M.K. (20) iz Ruske Federacije, a kojom prilikom su došli do sumnje da ovo lice u svom stanu drži opojnu drogu. Nakon ulaska u stan, zatečen je P.R. (22) iz Podgorice koji je tom prilikom odbacio pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana", saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

,,Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.K. policija je pronašla i oduzela ukupno oko 72 grama marihuane i vagu za precizno mjerenje, dok je pretresom vozila koje koristi P.R. pronađen tzv. džoint", navodi se u saopštenju.

Kod lica P.R. ukupno je pronađeno i oduzeto oko 12 grama opojne droge marihuana. Oduzeta materija i predmeti biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se M.K. i P.R. liše slobode zbog sumnje da su izvršili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

,,U vezi ovog događaja slobode je lišen i T.M. (20) iz Podgorice zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. P.R. je ovom licu predao ključeve od svog vozila, a koje je trebalo da bude predmet pretresa, nakon čega se T.M. s tim vozilom udaljio sa lica mjesta i odbijao da se zaustavi na znak za zaustavljanje, izazivajući u Bulevaru Knjaza Danila saobraćajnu nezgodu, nakon čega se pješke dao u bjekstvo", zaključuje se u saopštenju. 

Možda ce vas zanimati