Crna hronika

UP: NIKŠIĆANIN UHAPŠEN U SRBIJI NAKON SKORO 2 GODINE POTRAGE

Autori Uprava policije Mia Radulović

Sprovodeći aktivnosti ciljanog traganja, te razmjenom operativnih saznanja između nadležnih jedinica za ciljano traganje kriminalističkih policija Crne Gore i Republike Srbije 16. januara je na teritoriji Kraljeva locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice N.B.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Kako navode iz Uprave policije, on se potražuje na osnovu međunarodne potjernice NCB Interpol-a Podgorica radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od tri godine i pet mjeseci na osnovu naredbe Višeg suda u Podgorici zbog krivičnih djela kriminalno udruživanje i prevara.

N.B. se potraživao međunarodnom potjernicom od marta 2021. godine jer je proglašen krivim da je u prvoj polovini 2013. godine organizovao kriminalnu organizaciju zajedno sa licem Č.M., koji je na prevaren način dovodio u zabludu službenike banaka iz više zemalja da transferišu novac na račune više fizičkih lica u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji, a koje je za ovu kriminalnu aktivnost vrbovao N.B. Novac se nakon podizanja dijelio po već unaprijed definisanom kriterijumu između članova kriminalne organizacije. Procjenjuje se da ukupna šteta pričinjena na ovaj način 1,6 miliona eura.

N.B. je od strane nadležnog suda u Republici Srbiji određen ekstradicioni pritvor.