Crna hronika

VDT UTVRĐUJE DA LI JE ADVOKATICA KARADŽIĆ PERKOVIĆ SPREČAVALA OTKRIVANJE UBISTVA ĐURIČKOVIĆA

Autor Mia Radulović Izvor Vijesti

Osnovno državno tužilaštvo utvrđuje da li je advokatica Natalija Karadžić Perković počinila bilo koje krivično djelo dok se navodno sa optuženim Marijom Miloševićem dogovarala o obezbjeđivanju alibija za noć kada je ubijen Radomir Đuričković 2016. godine na Cetinju

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Milošević je prvooptuženi za taj zločin, a njega u podgoričkom Višem sudu zatupa ta advokatica, kako prenose Vijesti.

Tužilac Željko Tomković dostavio je sudu i tražio da se uvrsti u dokaze Skaj komunikacija između dijela kavačke kriminalne grupe, u kojoj učestvuje i advokatica Karadžić Perković, navodno koristeći nalog Miloševićeve supruge u kriptovanim telefonskim razgovorima, odnosno prepisci.

"Više državno tužilaštvo u Podgorici je danas Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici dostavilo Skaj komunikacije koje su prethodno dostavljene ovom tužilaštvu od strane Uprave policije, a koje su predate Višem sudu u Podgorici, kao dokaz u postupku protiv M. M. i dr. zbog krivičnog djela teško ubistvo izvršeno na štetu R. Đ., kako bi to tužilaštvo ocijenilo da li su u radnjama advokatice N. K. P., te u radnjama nekih drugih lica ostvarena obilježja nekog od krivičnih djela koja su u nadležnosti tog tužilaštva. Istovremeno Vas obavještavamo da smo istog dana predmetne Skaj komunikacije dostavili i Advokatskoj komori Crne Gore kako bi isti cijenili da li je advokatica N. K. P., prilikom obavljanja predmetnih komunikacija postupala u skladu sa Zakonom o advokaturi, drugim zakonskim propisima, Kodeksom profesionalne etike advokata i Statutom Advokatske komore, odnosno da li ima osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nje zbog teže povrede dužnosti advokata", piše u odgovoru.

Advokatica Karadžić Perković danas se nije pojavila u nastavku suđenja Miloševiću i drugim optuženima, Vukanu Vujačiću i Igoru Mašanoviću, zbog čega je kažnjena sa 1.000 eura.

Srđan Lješković, branilac kome je 13. januara predala zamjeničko punomoćje u tom predmetu, kazao je da se njegova koleginica nalazi u Švedskoj, pišu Vijesti.

Zbog toga je zatražio odlaganje suđenja, objasnivši da nije upućen u taj slučaj.