Crna hronika

HERCEG NOVI: JEDNA OSOBA UHAPŠENA ZBOG KRAĐE VOZILA, DRUGA OSOBA ZBOG SUMNJE DA JE DILOVALA DROGU

Autor Mirela Ljumić

Uhapšena je jedna osobu zbog sumnje da je izvršila krivično djelo oduzimanje vozila, dok je protiv jedne maloljetne osobe podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je Izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Slika: 314352165, licenca: Royalty-free, ograničenja: , oslobađanje modela: yes
Izvor: Profimedia

,,Naime, juče je lišen R.P. (40) iz Republike Srbije zbog sumnje da je izvršio krivično djelo oduzimanje vozila. On je, sumnja se u noći između 11. i 12. januara u mjestu Zelenika, koristeći nepažnju oštećenog koji je ostavio ključ u kontakt bravi upravljača, stavio vozilo u pogon i odvezao se sa lica mjesta", saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.


Organizovanom pretragom terena vozilo je pronađeno juče u jutarnjim časovima i vraćeno vlasniku, a osumnjičeni je ubrzo lociran i lišen slobode.


,,Osim toga, kriminalistička policija u Herceg Novom je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi maloljetna osoba stara 17 godina. Pretresom je pronađena materija tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana, digitalna vaga i novac u iznosu od oko 100
eura, za koji se sumnja da je stečen uličnom prodajom narkotika", navodi se u saopštenju.


Oduzeta droga biće predmet vještačenja u Forenzičkom centru.
,,Po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici protiv ove maloljetne osobe podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", zaključuje se u saopštenju.