Crna hronika

MLADIĆIMA KOJI SU OSUMNJIČENI ZA NAPAD NA LJEKARA HITNE POMOĆI - ZADRŽAVANJE DO 72 SATA!

Autor Anđela Pešić Izvor RTCG

Dvije osobe uhapšene su zbog napada na ljekara Hitne medicinske pomoći u Podgorici koji je zadobio posjekotine arkade i podlive na vratu usljed pokušaja davljenja, saopšteno je iz te ustanove, a potvrđeno i u policiji.

Izvor: MONDO

Iz podgoričkog tužilaštva saopšteno je da je nakon saslušanja osumnjičenima T.R. i L.L. zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na štetu ljekara K.D. odredio zadržavanje do 72 sata.

Iz Uprave policije je saopšteno da su privedeni osumnjičeni T.R. (23) i L.L. (21) .

Ljekar K.D. napadnut je sinoć oko ponoći tokom obavljanja svog posla.

“Dva mladića su u pomenutom vremenskom periodu u jedinicu Hitne pomoći dovela alkoholisano lice, a nakon uzimanja podataka i u toku pripreme da se pacijent uvede u ambulantu, ljekar u timu HMP Podgorica je napadnut”, navodi se u saopštenju ZHMPCG.

U prvom mahu K.D. je odgurnut.

“A nakon apela da se smire i upozorenja da će pozvati policiju, jedna osoba je nasrnula fizički na njega i ljekara udarila glavom koji je tom prilikom zadobio posjekotinu arkade, nakon čega je počeo da ga davi i tom prilikom je zadobio velike podlive na vratu. Uposleni su uspjeli da ih razdvoje, a u međuvremenu je reagovala policija i tri lica su privedena”, navodi se u saopštenju.

Policija je pregledala snimak nadzornih kamera.

“Ljekar HMP je pregledan i zbrinut”, navodi se u saopštenju.

Napominju da u jedinicama Hitne pomoći u Crnoj Gori nema obezbjeđenja, ali u saradnji sa policijom napravljen je dogovor da policijski službenici često obilaze sve jedince.

Povrijeđeni ljekar kao i zaposleni u Hitnoj dali su izjavu policiji o napadu.

"Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni postupajućem tužiocu na dalju nadležnost", saopšteno je iz policije.