Crna hronika

POŽAR KOJI JE PODMETNUT NA DEPONIJI GUMA PRIJAVLJEN NADLEŽNIM ORGANIMA

Autor Mia Radulović Izvor RTCG

Kompanija 13. jul - Plantaže saopštila je da je danas u poslijepodnevnim satima podmetnut požar na lokaciji privremene deponije guma od poljoprivredne mehanizacije na lokalitetu Nikolj crkve, koja je tu smještena u skladu sa zakonom

Izvor: MN Press

Iz kompanije su saopštili da se ispituju okolnosti koje su ga prouzrokovale, te dodaju da je cijeli slučaj prijavljen nadležnim organima, prenosi portal RTCG.

"Kako država nema riješeno pitanje lokacije na kojoj će se privremeno odlagati i čuvati gume, kao vrsta otpada, mi smo, uostalom, kao i sve druge kompanije, prinuđeni da skladištimo i odlažemo gume od poljoprivredne mehanizacije na odgovarajućoj lokaciji našeg imanja na Ćemovskom polju", navode u saopštenju.

Požar je lokalizovan i Plantaže će, kako navode, preduzeti sve da saniraju posljedice.

"Apelujemo i ovog puta na nadležne organe da se što prije nađe trajno rješenje za ovaj problem sa kojim se ne suočava samo naša kompanija", zaključili su u saopštenju.

Podsjetimo, oblak crnog dima nadvio se iznad Zete. Komandir službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković saopštio je da im je prijavljen slučaj u blizini Nikolj crkve.

Iz OKC-a Uprave policije nijesu imali informacije o ovom događaju, dok nam je komandir službe zaštite i spašavanja Glavnog grada Goran Janković saopštio da im je slučaj u blizini Nikolj crkve prijavljen oko 16:10 sati.