Crna hronika

BERANAC OPTUŽEN DA JE BIO U ALKOHOLISANJOM STANJU PRILIKOM UDESA U KOM JE POVRIJEĐEN MUŠKARAC!

Autor Anđela Pešić Izvor Standard

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni, 20. oktobra, oko 23,25 časova, upravljajući vozilom iz pravca Berana u pravcu Bijelog Polja, pod dejstvom alkohola sa 1,75 promila, ugrozio saobraćaj.

Izvor: Kurir / Profimedia

Osnovni sud u Beranama potvrdio optužnicu Osnovnog tužilaštva podignutu protiv S.Š. iz tog grada, zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni,  20. oktobra, oko 23,25 časova, na magistralnom putu Bijelo Polje-Berane, u mjestu Skakavac, upravljajući putničkim motornim vozilom iz pravca Berana u pravcu Bijelog Polja, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, pod dejstvom alkohola sa 1,75 promila, ugrozio saobraćaj.

"I doveo u opasnost život i tijelo oštećenog I.M. Na način što se nije ponašao tako da ne ometa ili ugrožava druge učesnike u saobraćaju, niti je preduzeo sve potrebne mjere radi izbjegavanja opasnih situacija."

Već je dolaskom u mjesto Skakavac, skretanjem u lijevo presjekao lijevu kolovoznu traku sa namjerom da dalje kretanje nastavi sporednim putem koji se od magistralnog puta odvaja sa lijeve strane i vodi u pravcu mjesta Štitari, u trenutku kada je lijeva kolovozna traka bila zauzeta nailaskom putničkog motornog vozila marke VW Touran, iz suprotnog smjera, kojim je upravljao vozač M.N., stvarajući tako iznenadnu, opasnu, blisku i pokretnu prepreku na putanji kretanja Tourana.

"Usled čega je prednjom čeonom stranom ostvario kontakt sa prednjom čeonom stranom vozila VW Bora, kada je saputnik u vozilu Tourana, oštećeni I.M., zadobio tešku tjelesnu povredu", navodi su optužnice.