Crna hronika

DF: SDT PROTIV MUGOŠE DA POKRENE NAREDBU O ISTRAZI

Autor Mia Radulović Izvor CdM

Iz DF-a ocjenjuju da protiv Mugoše treba “pokrenuti Naredbu o istrazi”

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Demokratski front (DF) pozvao je danas Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da ispita relacije sudije, Suzane Mugoše, sa Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem, i možda će, kažu iz DF-a, na osnovu “saznanja, koja budu prikupljena”, zaključiti zašto sudija Mugoša po drugi put prihvata jemstvo za Petra Lazovića, prenosi CdM.

“Ako se SDT odluči da pokrene izviđaj protiv Suzane Mugoše, predlažemo mu da uporedi bazne stanice njenog telefona sa baznim stanicama Petra Lazovića i Ljuba Milovića, i možda dođu do zaključka da je nesuđeni VDT Mugoša imala sastanak sa ovom dvojicom osumnjičenih policijskih službenika”, tvrde u DF-u.

Takođe, dodaju iz te partije, bilo bi značajno da “sudija Suzana Mugoša odgovori SDT-u, ali i crnogorskoj javnosti, da li se ikad sastala sa Petrom Lazovićem i Ljubom Milovićem, i tražila od njih uslugu u vezi sa svojim sinom, koji je bio zaposlen u SAJ-u bez konkursa”.

“Treba li podsjetiti da je sin Suzane Mugoše volšebno zaposlen u SAJ-u, nakon što je njegova majka u julu 2018. kriminalno potvrdila status svjedoka saradnika presuđenom ubici, Saši Sinđeliću.
I, umjesto da se Suzana Mugoša pridruži Vesni Medenici, Blažu Jovaniću i Saši Čađenoviću, zbog zloupotreba službenog položaja, ona po drugi put prihvata jemstvo za Petra Lazovića, i to u iznosu od preko šest miliona eura”, kazali su iz DF-a.

Iz DF-a ocjenjuju da protiv Mugoše treba “pokrenuti Naredbu o istrazi”.

“Svakom je jasno da u ovom slučaju nije dovoljno da SDT uloži žalbu na odluku Suzane Mugoše, već protiv nje mora pokrenuti Naredbu o istrazi, pošto postoje osnovi sumnje da je i sudija Mugoša član OKG. Sve drugo je pravosudna parodija izvođenja kata, u kojoj je Suzana Mugoša nosilac crnog pojasa, i teško da nam može biti crnje i gore od postojećeg stanja u pravosuđu”, navode u saopštenju.

Iz DF-a poručuju da “umjesto da bude u zatvoru”, Suzana Mugoša “vadi iz zatvora”, i još se, ističu, kandiduje za VDT-a, kako piše CdM.

“Samo se nadamo da ovo nije vidio Vladimir Bilčik, jer će odmah prekinuti božićni odmor i doletjeti u Crnu Goru da uhapsi lidere DF-a, pošto je on, kako izjavi: “zadužen da štiti crnogorski i interes EU””, zaključuju u saopštenju.