Crna hronika

UHAPŠEN VLADIMIR DIMIĆ KOJI JE VRIJEĐAO CETINJANE, KAŽNJEN 1900 EURA I USLOVNOM OSUDOM 2 MJESECA

Autori Uprava policije Mia Radulović

Vladimir Dimić iz Budve, koji je identifikovan kao osoba koja na kružnom toku urinira po autobuskom stajalištu i vrijeđa Cetinje i Cetinjane, uhapšen je danas i biće priveden sudiji za prekršaje na Cetinju

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su ga lišili slobode zbog počinjenih prekršaja iz člana 6, člana 7 i člana 19 Zakona o javnom redu i miru.

Policija je juče postupala u odnosu na video snimak koji je objavljen na društvenim mrežama, a na kojem se tada nepoznato lice na kružnom toku ponašalo naročito drsko i bestidno i upućivalo riječi uvrjedljive sadržine građanima Cetinja. Lice je u kratkom roku identifikovano i privedeno u službene prostorije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju koji se izjasnio da se u radnjama Vladimira Dimića ne stiču elementi krivičnog djela.

Daljim radnjama policije imenovani je lišen slobode zbog tri prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru.

Nakon privoda nadležnom sudiji za prekršaje ovom licu je izrečena novačna kazna u iznosu od 1.900 eura, mjera upozorenja – uslovna osuda u trajanju od 60 dana zatvora sa rokom provjere od godinu dana, javno izvinjenje i javno objavljivanje odluke u štampanim medijima o trošku okrivljenog.