Crna hronika

ZAVRŠENA OBDUKCIJA TIJELA MILOŠA STAMATOVIĆA, ZAPISNIK JOŠ NIJE DOSTAVLJEN TUŽILAŠTVU

Autor Mia Radulović Izvor CdM

Policija i tužilaštvo utvrđuju uzrok smrti Danilovgrađanina Miloša Stamatovića (25) čije je tijelo juče pronađeno u koritu rijeke Morače u naselju Botun.

Izvor: Facebook/PrintScreen

Završena je obdukcija tijela, ali obdukcioni zapisnik tužilaštvu još nije dostavljen, kazala je za CdM državna tužiteljka i portparolka u Višem državnom tužilaštvu Lepa Medenica. Tijelo mladića je pronašao mještanin, a kako su ispričali očevici, tijelo se nalazilo u vodi, svezanih ruku.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom pronalaska tijela muškarca M.S., te je povodom navedenog događaja, nakon što je 20.decembra, policija obavijestila dežurnog tužioca u ovom tužilaštvu da je mjestu Botun, iz rijeke izvučeno beživotno tijelo muškarca, dežurni tužilac izašao na lice mjesta, izvršio uviđaj u prisustvu vještaka medicinske struke – obducenta”, navela je Medenica.

Tokom uviđaja izuzeti su tragovi koji su pronađeni na licu mjesta i koji će po naredbi ovog tužilaštva biti predmet vještačenja.

Možda ce vas zanimati

“Istog dana je data naredba za obdukciju tijela, koja obdukcija je obavljena, ali još nije dostavljen obdukcioni zapisnik. Tokom izviđaja, a u cilju utvrđivanja svih činjenica od značaja za rasvjetljavanje ovog događaja, preduzimaju se sve neophodne mjere i radnje, kako izuzimanje video materijala sa nadzornih kamera po pravcu kretanja, tako i vještačenje sadržine njegovog telefona, kao i prikupljanje obavještenja od većeg broja lica. Nakon prikupljenih svih podataka i dokaza, tužilaštvo će donijeti odluku u predmetu”, istakla je Medenica, a prenosi CdM.

Stamatović je radio kao poštar i njegov nestanak su prije tri dana prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smjenu.

On je na teren krenuo sa 15.000 eura, koliko je i trebalo da podijeli penzionerskih naknada.

Ubrzo nakon nestanka u Botunu je pronađeno vozilo kojim je mladić prevozio novac.

U vozilu je uočeno između 2.000 i 3.000 eura.