Crna hronika

ZA LAŽNO PRIJAVLJIVANJE I LAŽNI ISKAZ OSUĐENA NA SEDAM MJESECI ZATVORA

Autor Kristina Milović

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici D.M. je osuđena jedinstvenom kaznom zatvora u trajanju od sedam mjeseci, zbog krivičnog djela lažno prijavljivanje i krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

Izvor: MONDO

“Pomenuta krivična djela okrivljena je po još nepravosnažnoj presudi izvršila na štetu M.R., na način što je istog lažno prijavila za krivično djelo nedozvoljene polne radnje a potom i dala lažan iskaz pred Osnovnim državnim tužilaštvom u Podgorici, tvrdeći da ju je oštećeni hvatao i stiskao u predjelu grudi, naslanjajući njegovo tijelo na njeno, pri čemu mu je ona sugerisala da je ostavi na miru, nakon čega je on nastavio jednom rukom da joj stiska grudi a drugom da je dodiruje u predjelu polnog organa preko trenerke a potom zavukao ruku ispod njene trenerke i donjeg veša stavljajući prst u njen polni organ, a onda je uhvatio za kosu i prijetio joj ubistvom ako ga prijavi”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Samo dan nakon ovakvog svjedočenja, dodaju iz Osnovnog suda, D.M. je došla u Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici navodeći da sve što je izjavila da je M.R. nedolično dodirivao nije tačno, već da je radila u kući kod njegovog tasta kojeg je po dogovoru sa njegovom ženom čuvala, pri čemu joj je on rekao da više ne dolazi na posao i da izađe iz kuće, jer se vraćala u ranim jutarnjim satima, što ga je naljutilo.

“Nakon toga je krivična prijava protiv M.R. odbačena, a podnijet optužni predlog protiv D.M. Inače okrivljena je ranije neosuđivana, u prvostepenom postupku je priznala izvršenje krivičnih djela koja joj se stavljaju na teret, tvrdeći da je na to nagovorila drugarica, koja je željela od M.R. da uzme pare”, zaključuje su u saopštenju Osnovnog suda Podgorica.