Crna hronika

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U BARU: DJEČAKU SLOMLJEN NOS!

Autori Primorski.me Anđela Pešić

Ne jenjava vršnjačko nasilje. U OŠ „Srbija“ u Starom Baru osnovac je pesnicom slomio nos četrnaestogodišnjem učeniku dok su bili u školi. Da se vršnjačko nasilje dogodilo u osnovnoj školi, Primorskom portalu je potvrđeno u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) Bar.

Izvor: Profimedia

Prema saznanjima Primorskog portala, nakon što je povrijeđen, nastavnica je dječaka, krvavog i otečenog nosa, dovela u Opštu bolnicu Bar gdje je medicinski zbrinut. Shodno procedurama iz Opšte bolnice Bar je obavještena policija.

– Dječak je zadobilo prelom nosa bez dislokacije, laku tjelesnu povredu – potvrdili su iz ODT Bar dodajući da je u ovakvim situacijama obavezna medijacija.

Vršnjačko nasilje u osnovnoj školi dogodilo se polovinom novembra.

Prošle sedmice grupa maljoletnih mladića izvršili su vršnjačko nasilje nad sedamnaestogodišnjim adolescentom koji je učenik srednje škole u Baru.

Oni su mu zadali povrede u predelu glave i abdomena, šamarali ga, udarali pesnicama u predjelu glave i nogama u trbuh, nakon čega je jedan iz grupe tražio od žrtve nasilja da mu ljubi patike. Žrtva nasilja, adolescent je završio u Opštoj bolnici Bar gdje su konstatovane povrede i nakon ljekarskih pregleda, primljene AT zaštite upućen na oporavak kući.

– U postupku je utvrđivanje svih činjenica, a nakon izvještaja vještaka medicinske struke, nadležni tužilac će kvalifikovati djelo – rekli su iz policije.