Crna hronika

CETINJE: JEDNA OSOBA LIŠENA SLOBODE ZBOG NAPADA NA SLUŽBENIKE POLICIJE

Autori Uprava policije Mia Radulović

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su danas, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, lišili slobode D.T. (43) iz Cetinja zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Danas oko 9.45 časova u službene prostorije policije pristupio je D.T., koji je sa sobom donio lovačku poluautomatsku pušku u namjeri da je preda policiji, a koju je odmah preuzeo službenik policije.

Za vrijeme boravka u službenim prostorijama D.T. je službenicima upućivao ozbiljne prijetnje i uvrede, a prilikom lišenja slobode pružao je aktivan otpor i pokušao fizički da napadne jednog službenika policije, u čemu je spriječen.

Pripadnici cetinjske policije su inicirali kod nadležnog tužioca zahtjev za pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, koji je odrađen nakon pribavljene naradbe, a kojom prilikom je pronađena puška i rukohvat od puške. O svemu je upoznat državni tužilac koji je naložio da se pronađeno oružje i lovačka puška, koja je
prethodno predata policiji, upute na vještačenje, nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji djela.