Crna hronika

KO JE UHAPŠENI VUKOTIĆEV VOZAČ KOJI MU JE ZNAO SVAKI KORAK: Tvrdio da je vozio Nikolu i da nije znao da je on vođa

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Vozač Jovana Vukotića, E. K. kog je turska policija osumnjičila da je bio dio grupe koja je vođu škaljarskog klana ubila 8. septembra u Istanbulu, kako prenose turski mediji, policiji je bio sumnjiv od prvog dana, zbog nepovezanih i različitih izjava koje je davao.

Izvor: Kurir/ Printscreen

Podsjetimo, on je bio za volanom automobila u kom je ubijen Jovan Vukotić dok se iz tržnog centra vraćao sa trudnom suprugom Mašom M. i njihovim detetom.

"Interesantno je da Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, nije imao obezbjeđenje, već navodno samo vozača kog su kamere snimile i kako šeta sa Vukotićem i Mašom M. kroz tržni centar. Na snimcima se vidi kako sa kačketima na glavama, on i supruga sami sa djetetom šetaju kroz tržni centar", podsjetio je sagovornik Kurira.

Izvor: Kurir

Turski mediji su naveli da je vozač E. K. posle ubistva odmah priveden u policiju na saslušanje, kao očevidac zločina, ali da je tada izjavio da napadače ne može da prepozna, kao i da čovjeka kog je vozio zna kao Nikolu.

"Vozač E. K. navodno je u svom iskazu policiji rekao da je bračni par najčešće, kada ih je vozio, odlazio u tržne centre i da nisu primjetili ranije da ih neko prati, ali i da nije znao ko je Vukotić jer se njemu predstavio kao Nikola", prenijeli su mediji, navodeći da je E. K. rekao i da je student i da je Vukotića vozio povremeno, za novac.

Međutim, turskim istražiteljima je bilo sumnjivo od prvog trenutka to što je pokušao da sakrije dva mobilna telefona posle zločina, za koje se vjerovalo u početku da pripadaju Jovanu Vukotiću. Međutim, detaljnom istragom utvrđeno je da telefoni zapravo pripadaju E. K.

Kamere

U rješavanju ubistva Jovana Vukotića, kako su otkrili turski mediji, mnogo su pomogle sigurnosne kamere. Na snimcima je otkriveno da je on pre zločina opušteno sa suprugom i djetetom šetao i šopingovao u tržnom centru u Bešiktašu. Sa njima je sve vrijeme, kako se vidi, bio i vozač E. K. Kamere su snimile i dvije grupe koje su ih pratile dok su oni šetali i obilazili radnje.

"Otkriveno je da je vozač, koji je tvrdio da ne zna ko je Vukotić, zapravo imao kontakt sa kriminalnom grupom koja je pratila četiri mjeseca Jovana Vukotića a na kraju ga i ubila. Sumnja se da je upravo E. K. bio njihova krtica i da je on podmetnuo u automobil tri GPS uređaja za praćenje, zahvaljujući kojima su ubice u svakom momentu znale gdje se vođa škaljaraskog klana nalazi", prenio je turski portal Sabar, navodeći da će se posle najnovijih otkrića u istrazi, Vukotićevom vozaču suditi za ubistvo, zajedno sa ostalim osumnjičenima.

Izvor: Kurir/ Printscreen

  Suočen sa optužbama, E. K. je navaodno negirao da je umiješan u zločin. Podsjetimo, nekoliko dana posle ubistva u Istanbulu, turska policija uhapsila je 10 osumnjičenih među kojima su rođak vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, Radoje Živković, zatim Zdravka Perunovića i turske državljane. Sumnja se da su za ubistvo Vukotića, koji je u Istanbul stigao prošle godine platili 1,5 miliona eura ljudima iz turskog podzemlja. Jedna grupa plaćenika, kako navode, bila je zadužena da u stopu prati Vukotića, dok je druga čekala pogodan trenutak da ga ubije.