Crna hronika

ZADRŽAVANJE DO 72h ZA NAVODNE PRIPADNIKE KAVAČKOG KLANA

Autor Anastasija Đonović Izvor CdM

"Četvorici uhapšenih u Kotoru zadržavanje do 72 časa", piše CdM

Izvor: MONDO/Jovana Raičević

Milutin Knežević (38), Miloš Jovanović (34), Milutin Čotar (57) i Dejan Rutović (43), navodni pripadnici kavačkog klana koji su juče uhapšeni u Kotoru, saslušani su danas u Specijalnom državnom tužilaštvu nakon čega im je određeno zadržavanje do 72 časa, kazao je Pobjedi, tužilac-portparol SDT-a, Vukas Radonjić, prenosi CdM.

Osumnjičeni se terete da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Radonjić je Pobjedi kazao i da će SDT tražiti od suda da četvorici osumnjičenih odredi pritvor.

Specijalnom državnom tužiocu podnijete su krivične prijave protiv devet osoba, nakon jučerašnje akcije u Kotoru, usmjerene na otkrivanje, rasvjetljavanje i dokazivanje teških krivičnih djela koja se dovode u vezu sa djelovanjem organizovanih kriminalnih grupa.

"Krivične prijave podnijete su protiv Kotoranina Radoja Zvicera (40) i Podgoričanina Milana Vujotića (40) zbog sumnje da su počinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo teško ubistvo putem podstrekavanja. Zvicer i Vujotić su, kako se sumnja, podstrekavali na ubistvo Kotoranina Jovana Jovanovića", piše CdM.

Milutinu Kneževiću (38), Milošu Jovanoviću (34), Milutinu Čotaru (57), Vladimiru Vučkoviću (57), Igoru Božoviću (58), Dejanu Rutoviću (43) i Srđi Juriševiću (39) se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Iz policije su precizirali da su juče uhapšeni Čotar, Rutović, Knežević i Jovanović, dok se Božović i Vučković nalaze u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, zbog drugih prethodno počinjenih krivičnih djela.

Zvicer i Jurišević se nalaze u bjekstvu i za njima su raspisane međunarodne potjernice, dok je Vujotić, kako je Pobjeda pisala, nedavno uhapšen u Turskoj zbog učešća u izvršenju drugog krivičnog djela.

“U policijskim evidencijama sva procesuirana lica evidentirana su kao pripadnici jedne organizovane krimalne grupe ili njima bliska lica”, saopšteno je iz policije.

Dodaju da su Zvicer i Vujotić tokom maja 2020. godine, po prethodnom dogovoru, podstrekavali osumnjičene na ubistvo Jovanovića, pratili ga, osmatrali, prikupljali informacije o njegovom kretanju i boravku, obezbjeđivali sredstva namijenjena za izvršenje krivičnog djela i uništavanje tragova nakon izvršenja, obezbeđivali i skrivali oružje namijenjeno za izvršenje krivičnog djela, prikupljali informacije o policijskim službenicima na terenu što bi olakšalo izvršenje krivičnog djela i bjekstvo, te skrivali neposredne izvršioce na prethodno pripremljenim lokacijama.

“Imajući u vidu sprovođenje pojačanih policijskih aktivnosti na području opštine Kotor u tom periodu, ova grupacija nije uspjela izvršiti planirano i pripremano krivično djelo na štetu J. J.”, naveli su iz policije, zaključuje CdM.

Možda ce vas zanimati