Crna hronika

VIŠI SUD POTVRDIO OPTUŽNICU ZA DVOSTRUKO UBISTVO NA VERUŠI

Autor Anastasija Đonović Izvor Pobjeda

Viši sud potvrdio je optužnicu protiv osmočlane kriminalne organizacije Marka Zekića odgovorne za likvidaciju Podgoričana Nemanje Prelevića (28) i Danila Pekovića (20) na Veruši u oktobra 2020. godine, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Izvor: MONDO

Pored Zekića, na optužnici su Miomir Đukić, Dragan Biletić, Vasilije Đukić, Mirčeta Mihailović, Nenad Miličić, Goran Milašinović, Branislav Ivanović i Dragan Tarić.

Prema prikupljenim dokazima, Marko Zekić, Đukić i Mihailović su 17. oktobra 2020. godine u mjestu Uvač, sa umišljajem i po prethodnom dogovoru zajedno ubili Prelevića i Pekovića.

Teško ubistvo dvojice Podgoričana umišljajno stvaranjem uslova i otklanjanjem prepreka pomogli su Milašinović, Biletić, Ivanović i Miličić.

Zadatak dijela grupe bio je da prate kretanje Prelevića i Pekovića kako bi odredili najpovoljnije mjesto i vrijeme za njihovu likvidaciju.

"Nakon što su doznali da će mete 17. oktobra biti u kući Prelevića u mjestu Uvač, tu su informaciju saopštili Zekiću, Đukiću i Mirčeti Mihailoviću koji su se uputili ka Veruši", navodi se u optužnici.

Mirčetić je predao automatsku pušku i pištolj Zekiću i Đukiću koji su nakon kraće rasprave na vratima vikendice ubili Prelevića ispalivši u njega više projektila u glavu i gornji dio tijela.

Pošto su eliminisali Prelevića, ušli su u vikendicu i ubili Pekovića.

Ubistvo dvojice Podgoričana otkriveno je dan kasnije kada je supruga Prelevića oko 18 časova pozvala prvog komšiju i zamolila ga da pođe do vikendice jer joj se muž nije javljao dva dana.

Pošto je prišao vikendici, dvojica komšija su primijetila da su ulazna vrata od kuće otvorena, a onda i da na pragu leži Prelević u lokvi krvi.

Transkripti Sky aplikacije koju su koristili pripadnici ove kriminalne organizacije otkrili su da je ubistvo Prelevića i Pekovića planirano nekoliko mjeseci ranije. Organizovanjem likvidacije u ovom slučaju rukovodio je Zekić.

Sky komunikacije su otkrile i da je Milašinović imao konekciju u policiji preko koje je grupi otkrivao saznanja istražitelja vezano za istragu ubistva Prelevića i Pekovića i pronađenih tragova.

Nakon ubistva Prelevića i Pekovića, Zekić preko kriprovane Sky aplikacije grupi saopštava plan o reketiranju jedne osobe iz Berana od koje je planirao da uzme 100.000 eura kako bi pokrio troškove likvidacije dvojice Podgoričana na Veruši.

"Prema policijskim evidencijama, Prelević i Peković slove za osobe bliske kriminalnim strukturama. Danilo Peković hapšen je u avgustu 2019. godine u Siti kvartu u Podgorici jer je policija kod njega pronašla pištolj u nelegalnom posjedu, sa metkom u cijevi. Takođe, pripadnici podgoričke policije hapsili su i Nemanju Prelevića, 2016. godine, zbog sumnje da je posjedovao tri pištolja bez dozvole" , piše Pobjeda.

Zekić i Đukić odgovaraće i za pokušaj ubistva Sujkovića i Kastrata

Beranci Marko Zekić i Miomir Đukić se ovom optužnicom Specijalnog tužilaštva terete i da su 18. novembra 2021. godine u Beranama pokušali da ubiju sugrađane Kenana i Ismeta Sujkovića i Mirzu Kastrata.

Đukić i Zekić su vozeći se Ulicom Svetog Save zaokrenuli svoje vozilo kada su iz suprotnog pravca vidjeli ,,pasat“ u kome su bili Sujkovići i Kastrat i krenuli za njima.

Kada su ih sustigli kod Opšte bolnice, prilikom preticanja Zekić je iz automatske puške obmotane vrećom ispalio više projektila u ,,pasat“ kojom prilikom su ranili Kenana Sujkovića i Kastrata.