Crna hronika

PROCURIO SNIMAK - OVO SU POSLJEDNJI MINUTI ŽIVOTA VUKOTIĆA PRIJE LIKVIDACIJE: Na videu i lijepa Maša, evo šta su radili!

Autor Anastasija Đonović Izvor Kurir

Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana koji je 8. septembra ubijen u Istanbulu, kamere šoping centra snimile su kako opušteno sa suprugom koja gura dječija kolica šeta kroz tržni centar.

Izvor: Kurir

Na snimcima se vidi da je datum kada je video zapis napravljen upravo 8. septembar 2022. Sigurnosne kamere navodno su snimile i dva muškarca i ženu, koji ih prate u stopu.

- Vukotić i njegova trudna supruga na glavama imaju kačkete, što pokazuje da su donekle ipak vodili računa da ih neko ne prepozna. Interesantno je da šetaju sami, bez obezbjeđenja, što je najjasnije po kameri koja ih snima kada ulaze i izlaze iz lifta. Vukotić nosi kese, a Maša gura kolica - objašnjava sagovornik Kurira.

Pogledajte posljednje trenutke života Jovana Vukotića:

Izvor: Kurir

Izvor: Kurir

Izvor: Kurir

Podsjetimo, dvojica napadača ispalila su hice u Vukotića u trenutku kada su bili u kolima. Kako su izvijestili turski mediji, napadači su ih presreli kada su krenuli u tržni centar. Međutim, najnoviji snimci ukazuju da su oni zapravo završili kupovinu i krenuli kući.

Podsjetimo, osam dana poslije zločina, turska policija uhapsila je 12 osumnjičenih, među kojima su rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković, kao i Zdravko Perunović. Sumnja se da su oni platili 1,5 miliona eura i angažovali pripadnike dvije najjače kriminalne grupe podzemlja u Turskoj, koje su likvidirale Vukotića.

- Za volanom bijelog automobila u kom su bili vođa škaljarskog klana, njegova supruga i dijete, bio je izvjesni E. K. koji je poslije zločina pokušao da sakrije dva mobilna telefona u bankini pored auto-puta. Policija ih je, međutim, pronašla i radi se na njihovom otključavanju. Vozač je pokušao da sakrije i tablice, tako što ih je skinuo i stavio u gepek, a policija je osim skrivenih tablica u gepeku automobila pronašla i jedan a ispod automobila još dva uređaja za satelitsko praćenje - podsjeća naš sagovornik.

Najnoviji detalji iz istrage, kako se navodi, ukazuju da je Vukotić praćen od maja i da su najmanje tri osobe motrile na svaki njegov korak.