Crna hronika

STRAH OD ODMAZDE: "Škaljarci" prijetili ženi Radoja Živkovića Žutog? Zbog muža kriminalca morala da radi OVO

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković Žuti, koji je uhapšen kao organizator likvidacije Jovana Vukotića u Istanbulu, posle saobraćajne nesreće koju je njegova supruga imala u Beogradu, preselio nju na drugu lokaciju.

Izvor: Kurir

Supruga Radoja Živkovića, zvanog Žuti, koja je saslušavana kao svjedok u postupku protiv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako Kurir saznaje, živi u luksuznoj zgradi u Beogradu, ali u stalnom strahu zbog toga što joj je suprug visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana.

Prema pisanju medija, Radoje Živković je rođak vođe tog klana Radoja Zvicera i navodno je lično organizovao likvidaciju šefa "škaljaraca" u Istanbulu.

Izvor: Kurir/ Police Turkey

Sumnjiva saobraćajka

"Na Aleksandru je prije oko dvije godine kolima naletio muškarac, za kog je njen suprug posumnjao da ima veze sa suprotstavljenim škaljarskim klanom. Saobraćajka se dogodila u blizini Autokomande, blizu stana u kom su Radoje Živković i njegova supruga živili. Živković, koji u to vrijeme već nije dolazio u Srbiju, to je shvatio kao prijetnju i odmah je porodicu preselio na drugu lokaciju", otkriva naš izvor.

Nisu u kontaktu Lagodan život

"Aleksandra Živković, kako otkriva sagovornik Kurira, živi u strahu od kako je shvatila da je njen suprug uključen u rat klanova. - Ona se plaši da bi neko mogao da naudi njoj ili porodici, najvjerovatnije je zbog toga i odlučila da se razvede od njega. Iako živi lagodnim životom, za koji se vjeruje da je finansirao njen suprug, ona radi u jednoj firmi", dodaje sagovornik Kurira. Kada je saslušavana u martu ove godine, na pitanje tužioca da li je u kontaktu sa suprugom, ona je odgovorila: - Nisam, hvala bogu.

Kako navodi, Živković, koji važi za visokopozicioniranog pripadnika kavačkog klana, odmah je ženi poslao novi džip i preselio je u stan koji je kompletno opremljen najsavremenijim video nadzorom.

Komšije kažu i da Aleksandra često mijenja kola, ali i da porodica djeluje kao imućna. - Viđamo je kako se prekrsti kada treba da izađe iz automobila. Često mijenja brojeve telefona, a u strahu je i da je neko prati - otkriva izvor Kurira. On potvrđuje da je Aleksandra Živković pokrenula brakorazvodnu parnicu još 2015.

"Navodno je odlučila da se razvede kada je shvatila da je on visokopozicionirani pripadnik klana, ali i zbog toga što je godinama već u bjekstvu. Međutim, kako njen suprug nije dolazio u sud, njih dvoje su i dalje u formalnom braku. Ona se ne predstavlja ovim prezimenom", dodaje izvor.

Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić

Kuća u Surduku

Aleksandra Živković, podsjetimo, svjedočila je tokom istrage u Tužilaštvu za organizovani kriminal zbog sumnje da je Veljko Belivuk sa pripadnicima kriminalne grupe u aprilu 2019. na njenom placu u Surduku zapalio i macolom usitnio kosti ubijenog Gorana Mihajlovića. Prema nezvaničnim informacijama, ona je tada potvrdila da je plac i dvije kuće na njemu dobila u nasljedstvo, kao i da je ključeve imao i njen suprug Radoje Živković.

Veze Belivuk im kum?

Radoje Živković, zvani Žuti, kod sebe je prilikom hapšenja imao falsifikovana ukrajinska, dokumenta Bosne i Švajcarske. Posle hapšenja Belivukove grupe, Živković se navodno oglasio za jedan portal, tvrdeći da su oni kumovi. - Belivuk i Miljković su pred sudom pokušali su da objasne da to što je Živkovićeva još uvijek zakonita supruga vlasnica placa na kom je spaljeno tijelo Gorana Mihajlovića može da se dovede u vezu sa tim da su oni odgovorni za zločin - navodi sagovornik Kurira i podjseća da to nije jedini dokaz koji ih povezuje sa kućom strave u Surduku. U kontekstu pominjanja hapšenja Živkovića pred Specijalnim sudom u Beogradu, Belivuk je rekao i da mu nije žao što je Vukotić ubijen.

"Tada je rekla i da nisu u kontaktu", dodaje sagovornik Kurira. Ona se tada, kako dodaje, nije izjasnila da li poznaje Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

"Pitanje da li ih poznaje, nije joj ni postavljeno. Međutim, pošto su Belivuk i Miljović prije nekoliko dana pred sudom potvrdili da im je Živković prijatelj, očekuje se da će i to biti pitano kada bude pozvana da svjedoči pred sudom", dodaje naš sagovornik.