Crna hronika

CRNOGORAC UHAPŠEN U ITALIJI: DROGU KRIO U BUNKERU ISPOD KADE!

Autor Anđela Pešić Izvor Standard

Crnogorski državljanin (44) uhapšen je za vikend u Italijanskom gradu Messina zbog sumnje da je sa dvojicom osumnjičenih državljana Albanije organizovao kriminalnu grupu radi prodaje marihuane po lokalnim kvartovima.

Izvor: Shutterstock

Kako navode Italijanski mediji pripadnici policije za borbu protiv narkotika Mesine upali su rano ujutro u subotu u stan koji koristi crnogorski državljanin. Tom prilikom u stanu, u specijalnom bunkeru napravljenom ispod kade u kupatilu, pronađeno je skoro 70 kilograma marihuane koja je bila spakovana u specijalne kese i vakumirana kako bi zauzimala što manje prostora. Osim droge policija je našla i opremu za pakovanje i mjerenje droge kao i revolver sa pet metaka, saznaje Standard.

“Istraga koja je trajala skoro šest mjeseci ukazuje da droga stizala redovnom rutom iz Albanije, a da je crnogorski državljanin bio zadužen za organizaciju prepakivanja i distribucije”, navedeno je u saopštenju policije Mesine.

Kako prenose italijanski portali, crnogorski državljanin ima već duže vrijeme prebivalište u Mesini i do sada je više puta hapšen upravo zbog prodaje droge, prenosi Standard.

“Mada su količine droge koje su nalažene kod osumnjičenog Crnogorskog državljanina do sada bile manje zbog čega je vrlo brzo izlazio iz zatvora, ovaj put će njegov boravak iza rešetaka sigurmo biti na duže vrijeme. Naime, prema zakonu njemu sada prijeti minimum pet godina zatvora jer mu se na teret stavlja preprodaja 70 kilograma marihuane, organizovanje kriminalne grupe, kao i nedozvoljeno držanje oružja”, navode Italijanski portali.