Crna hronika

ZAKAZANA SAHRANA VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA: Evo kada i gdje će biti ispraćen Jovan Vukotić

Autor Anastasija Đonović Izvor Kurir

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana, koji je ubijen 8. septembra u Istanbulu, kako Kurir nezvanično saznaje, sjutra bi trebalo da bude sahranjen u rodnoj Crnoj Gori. Kako naš izvor otkriva, Vukotić će biti sahranjen u porodičnoj grobnici u mjestu Čevo, kod Cetinja.

Izvor: Kurir

- Vrijeme i mjesto sahrane čuvali su se u najstrožoj tajnosti, iz razloga bezbjednosti. Međutim, u Kotoru je procurela informacija da je Vukotićevo tijelo doprijemljeno iz Turske i da bi sahrana trebalo da bude sjutra u mjestu Čevo, odakle Vukotići potiču - otkriva sagovornik Kurira.

On podsjeća da je i prije nešto više od tri godine na tom mjestu, uz velike mere obezbjeđenja sahranjen i Vukotićev otac Veselin.

- Sinovi tada nisu prisustvovali posljednjem ispraćaju oca, Jovan Vukotić jer je bio u pritvoru, a njegov brat Igor jer je u bjekstvu. Ocu su dali čitulje u novinama. Ne očekuje se dolazak Igora Vukotića na sahranu brata. Priča se da će se sahrana obaviti u krugu porodice - dodaje naš sagovornik.

Izvor: Kurir

Jovan Vukotić, podsjetimo, ubijen je naočigled trudne supruge, ćerkice i vozača. Napadači, koji su uhapšeni 16. septembra, prišli su im na motoru i u njega ispalili četiri hica. Supruga i dijete, prošli su bez povreda, ali Vukotiću nije bilo spasa.

- Samo osam dana kasnije, turska policija je uhapsila 12 osumnjičenih i sklopila cjelokupan mozaik zločina. Među uhapšenima su crnogorski državljani Radoje Živković zvani Žuti, rođak vođe kavčana Radoja Zvicera, kao i Radoje Zdravko Perunović. Kako su turski istražitelji otkrili, oni su 1,5 miliona eura platili turskoj mafiji koja je likvidirala vođu škaljarskog klana - podsjeća izvor Kurira.

Kao direktni izvršilac označen je uhapšeni Emerkan S., dok je u ubistvu, odnosno praćenju Vukotića učestovovala i jedna žena, izvjesna Elanur T.