Crna hronika

PAKLENI PLAN! U Vukotića iz kola u pokretu trebalo da puca ŽENA iz Crne Gore, pratila ga GPS-om! POSTOJALE DVIJE EKIPE

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Turski istražitelji su otkrili da su postojale najmanje dvije "streljačke ekipe" koje su četiri mjeseca u stopu pratile Jovana Vukotića (42), vođu škaljarskog klana, i čekale pogodan momenat da zapucaju!

Izvor: Kurir/ Printscreen

Kako navode tamošnji mediji, u jednoj od ekipa koje su imale zadatak da prate i ubiju Vukotića bila je i Elanur T., navodno porijeklom iz Crne Gore. Kako smo juče pisali, sumnja se da su pripadnici kavačkog klana platili milion i po eura turskim saradnicima da likvidiraju prvog čovjeka "škaljaraca".

Izvor: YENI ŞAFAK

Kola iz Izmira

"Pripadnici organizovane kriminalne grupe postavile su tri GPS uređaja na Vukotićev automobil i tako su ga mjesecima pratili. Otkriveno je da su državljani Turske, uhapšeni Elanur T. i Furkan I., pratili Vukotića u automobilu iznajmljenom u Izmiru", navode izvori turskih medija i dodaju:

"Utvrđeno je da je taj auto tokom prethodna četiri mjeseca, kao i na dan ubistva, konstantno bio iza Vukotićevog vozila. Na mjestu vozača bio je Furkan I., dok je žena bila na mjestu suvozača. To praktično znači da bi ona pucala u Vukotića da joj se ukazala pogodna prilika, pošto je malo vjerovatno da jedan čovjek istovremeno može da vozi i puca."

Izvori navode i da je tokom istrage utvrđeno "da su osumnjičeni Furkan I. i Elanur T. ranije pokušali da u potjeri ubiju 'škaljarca', ali nisu uspjeli".

Izvor: Kurir/ Printscreen

"Pregledanjem snimaka sa čak 200 kamera, policija je otkrila da su Furkan i Elanur i na dan ubistva, 8. septembra, bili za petama Kotoraninu. Međutim, oni opet nisu imali priliku da pucaju, pa je to učinila rezervna ekipa s motora. Utvrđeno je da je s motora u pokretu na Vukotića pucao Emirkan S., koji je, takođe, uhapšen u velikoj akciji turske policije", objašnjava naš izvor.

Podsjetimo, među dvanaestoro uhapšenih zbog likvidacije u Istanbulu su i Nikšićani Radoje Živković Žuti (36), inače rođak Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana, i Zdravko Perunović (46).

Kod njih je pronađeno više lažnih pasoša različitih država: Ukrajine, Švajcarske, Bosne, kao i pištolj iz kog je najvjerovatnije počinjen atentat.

Turska mafija

"Jedan od uhapšenih državljana Turske je priznao da su Živković i Perunović angažovali šefove turske mafije Berišu B., koji je ranije uhapšen u Italiji, i Binalija Dž., koji je u julu uhapšen u Crnoj Gori, da ubiju Vukotića. Ova dvojica su potom pripadnicima svojih kriminalnih organizacija dali zadatak da likvidiraju Jovana Vukotića", navode izvori.

Udovica otkrila na saslušanju

Vozač je čovjek kome smo bezgranično vjerovali

Turska policija saslušala je i Mašu M., suprugu šefa škaljarskog klana, koja je i očevidac zločina. Saslušan je i E. K., koji je bio za volanom auta u kom je usmrćen Vukotić.

Iako je E. K. istražiteljima rekao da Vukotića i njegovu porodicu ne poznaje i da mu se ubijeni predstavio kao Nikola, udovica je dala drugačiji iskaz.

"Krenuli smo u tržni centar "Zorlu" iz kuće u kojoj smo boravili na Atakoju. Kada smo bili na vijaduktu, iza nas se velikom brzinom pojavio motor na kom su bile dvije osobe s kacigama, a osoba koja je sjedila pozadi pucala je", navodno je rekla Maša M.

"Vlasnik automobila u kom smo se nalazili u trenutku napada je naš prijatelj. To je čovjek u koga smo imali bezgranično povjerenje i koji nas je vozio uvijek i svuda - rekla je Maša govoreći o E. K. Podsjetimo, izvor Kurira je otkrio da je E. K. narko-bos iz Bijelog Polja i da je bio Vukotićev glavni logističar tokom skrivanja u Turskoj.