Crna hronika

KRVAVE RUKE! Žuti za Zvicera organizovao najmanje 11 likvidacija škaljaraca! GLAVNI EGZEKUTOR KAVČANA!

Autor Anđela Pešić Izvor Kurir

Radoje Živković, rođak vođe kavačkog klana, uhapšen je u Istanbulu zbog likvidacije Jovana Vukotića, a sumnja se da je on organizovao i likvidacije u Atini, na Krfu, u Crnoj Gori i Hrvatskoj.

Izvor: Kurir/ MUP Srbije

Radoje Živković, zvani Žuti (36), istaknuti pripadnik kavačkog klana i rođak vođe te kriminalne grupe Radoja Zvicera, koji je uhapšen u Istanbulu zbog ubistva prvog čoveka škaljarskog klana Jovana Vukotića, kako se sumnja, stoji iza najmanje 10 likvidacija!

Istražitelji sumnjaju da je on organizovao likvidacije škaljaraca na Krfu, u Atini, Crnoj Gori i Pagu.

Osim Živkovića, podsjetimo, uhapšen je i Zdravko Perunović (46), kao i još 10 osoba čiji identitet još nije saopšten.

"Sumnja se da su oni finansirali i organizovali ubistvo Jovana Vukotića u Istanbulu 8. septembra ove godine. Pojedinačna uloga svakog od njih, kao i da li su među uhapšenima direktni izvršioci koji su s motora u pokretu pucali u automobil u kom je Vukotić bio s Bjelopoljcem E. K., trudnom suprugom i ćerkicom, još uvijek se utvrđuje", objašnjava sagovornik Kurira i podsjeća da su i Živković i Perunović na potjernicama Crne Gore.

Izvor: Kurir

 Ima i srpskih državljana

Kako prenose turski mediji, lisice su im u Istanbulu stavljene još 16. septembra, a u velikoj akciji uhapšeno je ukupno 12 osoba. Navodno, sumnja se da među uhapšenima ima i turskih, ali i srpskih državljana.

"Kod njih su pronađena dva pištolja, ali i 11 različitih falsifikovanih dokumenata, pa je provjera identiteta svih uhapšenih i dalje u toku", objašnjava sagovornik iz istrage.

Izvor: Kurir

On navodi da nema dileme da je ubistvo Vukotića naredio Radoje Zvicer.

"Posle nekoliko neuspješnih pokušaja, jednog u zatvoru u Beogradu, zatim dva u pritvoru u Crnoj Gori, jednog u Kotoru, nema sumnje da je Živković sam došao u Istanbul da nadgleda likvidaciju. Inače, on je jedan od najbližih saradnika Zvicera, koji je u bjekstvu, i Slobodana Kašćelana, koji je u pritvoru u Crnoj Gori. Riječ je o veoma opasnom čovjeku, za kog se sumnja da je bio mozak svih akcija planiranja likvidacije Vukotića", objašnjava sagovornik Kurira.

Istražitelji sumnjaju da je on rukovodio i likvidacijama „škaljaraca“ Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januaru 2020. u Atini, kao i nekoliko mjeseci kasnije Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Izvor: Kurir/ Zorana Jevtić

Saradnja s Belivukom i Miljkovićem

"U tim likvidacijama, kako se sumnja, učestvovao je s pripadnicima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u januaru prošle godine. Postoje operativna saznanja da su samo ta ubistva platili dva miliona eura. Za Vukotićevu glavu, prema dosad prikupljenim dokazima, uloženo je više od toga", objašnjava izvor iz istrage.

Radoje Živković, prema nezvaničnim informacijama, organizator je i ubistva Milića Minje Šakovića u Budvi, ali i Gorana Vlaovića na hrvatskom ostrvu Pag.

"Glavna meta mu je bio Vukotić, ali je organizovao i likvidacije svih „škaljaraca“ do kojih je u međuvremenu mogao da dođe - dodaje sagovornik i podsjeća da je protiv Živkovića i Perunovića podignuta optužnica zbog ubistva Damira Hodžića i Adisa Spahića 14. oktobra 2020. u Spužu. Na istoj optužnici su i Zvicer, Kašćelan, ali i Belivuk i Miljković. Takođe, Živković je zvanično osumnjičen i za likvidaciju „škaljarca“ Mila Radulovića, zvanog Kapetan, u kom je takođe učestvovao sa Belivukom i Miljkovićem", podsjeća sagovornik Kurira.

On dodaje da su Živković i Perunović na optužnici i zbog ubistva Nikole Stanišića 2020. godine.

POTERNICA

Perunović izašao iz zatvora u martu

Zdravko Perunović, kako navode crnogorski mediji, iz zatvora Spuž pušten je u martu ove godine. Blizak prijatelj Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana bio je uhapšen u decembru 2020. zbog sumnje da je u Nikšiću ranio svog sugrađanina.

"U međuvremenu je optužen za ubistvo Nikole Stanišića, ali je 14. marta ove godine pušten iz pritvora u kom je bio zbog ranjavanja Nikšićanina i novi pritvor mu nije određen. Tada mu se izgubio trag, sve do hapšenja u Istanbulu", objašnjava sagovornik Kurira.

ISTRAGA

Pratili Vukotićevu ženu

Izvor: Kurir

Kriminalna grupa koja je je ubila Jovana Vukotića navodno mu je ušla u trag prateći njegovu trudnu suprugu Mašu M., koja je nedavno s djetetom došla u posetu suprugu koji se skrivao u Istanbulu, pošto je Crna Gora i za njim raspisala potjernicu. Kobnog dana krenuli su u tržni centar kada su im prišla dvojica napadača na skuteru i ispalila nekoliko hitaca, od kojih su četiri pogodila Vukotića.

"Istragom je otkriveno da je za volanom njegovog automobila bio E. K., Crnogorac koji je državljanin Holandije i koji je navodno bio glavni logističar skrivanja Vukotića u Istanbulu", podsjeća sagovornik Kurira.