Crna hronika

INCIDENT U ZIKS-u: Slomio telefon pred zatvorskim službenicima, psovao ih i prijetio im

Autor Anastasija Đonović Izvor Standard

Tokom nedavne akcije službenika UIKS-a u Istražnom zatvoru u potrazi za nedozvoljenim predmetima u pritovrskim prostorijama došlo je do incidenta sa jednim od pritvorenika, prenosi Standard.

Izvor: MONDO/Miljana Dašić

Kako saznaje Standard u sobi u kojoj boravi pritvorenik Vladan Lučić, inače nedavno uhapšeni zatvorski službenik koji se tereti da je kao član kavačkog klana navodno učestvovao u planiranju likvidacije sada pokojnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića, 12.septembra pronađena su dva mobilna telefona. Telefoni su nađeni zamotani u majici jednog od pritvorenika koji je djelio sobu sa Lučićem. Pritvorenik je prema saznanju Standarda veoma burno negodovao zbog pretresa, izlevortirano uzeo jedan od telefona i u znak protesta ga razbio o pod, pritom psujući,vrijeđajući i prijeteći službenicima koji su vršili pretres.

Kako je saopšteno iz UIKS-a Standardu protiv ovog pritvorenika pokrenut je disciplinski postupak.

Podsjećamo samo nedjelju dana ranije u Istražnom zatvoru pronađena su četiri mobilna telefona, više bodeža i drugih nedozvoljenih sredstava, a uprava ZIKS-a pokrenula je disciplinske postupke protiv pritvorenih lica, ali i protiv dva službenika zatvora zbog propuštanja službenih radnji koje su bili obavezni da urade.

Tokom ranijih pretresa pritvorske sobe u kojoj boravi pritvorenik Miloš Medenica, sin Vesne Medenice, pronađena su čak četiri mobilna telefona, nakon čega je jedan od pritvorenika disciplinski kažnjen samicom.

Posjedovanje telefona u pritovrskim prostorijama je strogo zabranjeno i pritvoreniku kod koga se ponađe ovaj predmet prijeti samica, jer je počinio teži disciplinski prestup.