Crna hronika

PERUNOVIĆU I ŽIVKOVIĆU, KOJI SU OSUMNJIČENI ZA UBISTVO VOĐE ŠKALJARSKOG KLANA SE VEĆ SUDI U VIŠEM SUDU U PODGORICI!

Autor Mirela Ljumić Izvor RTCG

,,Crnogorski državljani Zdravko Perunović i Radoje Živković, koje je turska policija uhapsila zbog sumnje da su umiješani u ubistvo jednog od vođa škaljarskog klana Jovana Vukotića, poznati su odranije crnogorskim istražnim organima, ali i javnosti", prenosi RTCG.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

,,Njihova imena su u optužnici protiv istaknutog člana kavačkog klana Slobodana Kašćelana i njegove trinaestočlane grupe koju tužilaštvo tereti za teško ubistvo Nikole Stanišića na podmukao i svirep način.

Njima se sudi u podgoričkom Višem sudu. Na posljednjem ročištu odbrana je ukazala na nezakonitost dokaza protiv optuženih i zatražila obustavu krivičnog postupka", piše RTCG.

Pored Kašćelana na optužnici se našao i Kotoranin Radoje Zvicer (49) sa sugrađanima Draganom Kneževićem (40) i Milošem Radonjićem.

Tu su i Srđan Jurišević (48) iz Tivta, zatim Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45) i Zdravko Perunović (45) iz Nikšića, Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45) i Milan Knežević (43) iz Podgorice, Darko Prelević (30) iz Pljevalja, kao i Krsto Maroš.

,,Tužilaštvo tvrdi da je ova grupa pratila kretanje i navike Stanišića pet dana prije nego je otet a potom i ubijen u noći između 2. i 3. avgusta 2020. godine", zaključuje RTCG.