Crna hronika

U ISTRAŽNOM ZATVORU U SOBI MILOŠA MEDENICE PRONAĐENA ČETRI MOBILNA TELEFONA - SAZNAJE STANDARD

Autor Anja Radunović Izvor Standard

Tokom pretresa pritvorske sobe u Istražnom zatvoru u Spužu , u kojoj boravi pritvorenik Miloš Medenica, sin Vesne Medenice, pronađena su čak četiri mobilna telefona, saznaje Standard.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Medenice se nalazi u pritvoru od maja ove godine zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, šverc cigareta i marihuana, kao i nezakonitog uticaja na donošenje sudskih odluka.

Podsjećamo da je početkom jula ove godine u sobi u kojoj boravi Miloš Medenica sa ostalim pritvorenim licima prilikom pretresa pronađen i oduzet mobilni telefon, nakon čega je jedan od pritvorenika disciplinski kažnjen samicom.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) je 19. aprila ove godine odredilo sprovođenje istrage protiv više okrivljenih, i protiv okrivljenog Medenice zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, krivično djelo teška telesna povreda putem podstrekavanja, produženo krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga i krivično djelo navođenje na protivzakoniti uticaj, prenosi Standard.