Crna hronika

SUSPENDOVAN POMOĆNIK DIREKTORA ZATVORA U SPUŽU

Autor Anastasija Đonović Izvor Standard

Pomoćnik direktora Uprave za krivične sankcije u Spužu Goran Maraš suspendovan je danas sa funkcije, odlukom Uprave, saznaje Standard.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Razlog suspenzije, kako je saopšteno Standardu iz UIKS-a, je pokretanje disciplinskog postupka protiv Maraša zbog sumnje da je počinio težu povredu službene dužnosti, saznaje Standard.

Maraš je nedavno dospio u žižu javnosti nakon što je predsjednik Sindikata javne uprave i pravosuđa Nenad Rakočević saopštio da je specijalnom tužilaštvu podnio krivičnu prijavu protiv ovog pomoćnika direktora UIKS-a, zbog sumnje da je nezakonito, odnosno bez odgovarajućeg odobrenja boravio u pritvorskoj prostoriji nasamo sa pritvorenikom Budimirom Krstovićem.

Kako je Rakočević tada saopštio samo dan nakon što je uhapšen pritvorenik Budimir Krstović, tadašnji načelnik KPD, sada pomoćnik direktora Goran Maraš je mimo svih propisa, pravila i ovlašćenja ušao u dio Istražnog zatvora, odnosno prostoriju u kojoj je bio Krstović, ostao sam sa njim zatvoren i boravio tamo određeno vrijeme.

Sjutra je izvršen pretres ćelije u kojoj se nalazio pritvorenik Krstović i nađen je skupocjeni mobilni telefon, navodi Standard.