Crna hronika

RASVIJETLJEN SLUČAJ PODMETNUTOG EKSPLOZIVA NAPRAVE NA BANKOMAT U BUDVI

Autor Mirela Ljumić Izvor mondo.rs

Policija je u Budvi 25. jula oko 04.00 časova obaviještena da je u blizini Sportsko- rekreativnog centra Budva, na jednom bankomatu došlo do eksplozije.

Izvor: MONDO

,,Sa događajem je upoznat nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, te je na licu mjesta obavljen uviđaj.
Utvrđeno je da je nepoznato lice podmetnulo eksplozivnu napravu koju je aktiviralo, a prilikom aktivacije, na bankomatu i na prostoriji Sportsko rekreativnog centra Budva nastupila je materijalna šteta, međutim, iz bankomata nije ništa otuđeno", navodi se u saopštenju Uprave policije.


Nakon završenog uviđaja tužilac se izjasnio da je riječ o krivičnom djelu teška krađa u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.


Budvanska policija je preduzela intenzivne mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju identifikacije počinilaca ovog krivičnog djela, te je identifikovala S.K. (23), A.B. (16), L.V. (17) i L.K. (20) i u saradnji sa Osnovnim državnim tužilaštvom u Kotoru protiv ovih lica podnijela krivičnu prijavu.


S.K., A.B. i L.V. su lišeni slobode i privedeni postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru na dalju nadležnost, dok se L.K. trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u UIKS-u.


,,Osim toga, pomenuti S.K. (23) se sumnjiči i za krivično djelo teška krađa, zajedno sa E.H. (17), L.V. (17), S.K. (17). Protiv njih je podnijeta krivična prijava. Oni su, kako se sumnja otuđili vozilo na teritoriji Podgorice", zaključuje Uprava policije.