Crna hronika

U KOTORU PRONAĐENA MARIHUANA, UHAPŠEN JEDNA OSOBA

Autor Kristina Mitrović Izvor mondo.rs

Kotorska policija je na osnovu naredbe sudije za istragu Viseg suda u Podgorici, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi V.M. (28) iz Pljevalja, sa prebivalištem u Kotoru, saopštili su iz Uprave policije.

Izvor: iStock / Getty Images Plus

Pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana ukupne težine oko 64 grama, 22 komada pištoljske municije i jedan protivavionski metak.
Po nalogu postupajućeg tužioca iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici V.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, navodi u saopštenju Uprava policije.
U odnosu na pronađenu municiju tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru će se nakon potrebnih vještačenja izjasniti o kvalifikaciji krivičnog djela.
Tokom avgusta, kotorska policija je od šest lica oduzela opojna sredstva, te će nakon izvršenih vještačenja u zakonskom roku, protiv njih biti podnijeti zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, zaključuju u saopštenju.

Možda ce vas zanimati