Crna hronika

MISTERIOZNIH 5 DETALJA MASAKRA SA CETINJA I DALJE PLAŠE LJUDE! Mnogo detalja se ne uklapa, jedan poziv zbunjuje POLICIJU

Autor Jovana Raičević Izvor mondo.rs

Četiri dana nakon strašnog masakra na Cetinju u kojem je Vuk Borilović (34) ubio deset ljudi uključujući i dvoje djece, mnogi detalji ovog užasa su poznati, ali je ostalo nekoliko koji su i dalje misterija.

Izvor: Youtube/Screenshot/Pobjeda/Privatna Arhiva

Stručnjaci navode da je velika misterija da li je ovo bio nasumičan akt u trenucima nervnog rastrojstva ili je to možda bio smišljen akt pošto je Vuk Borilović (34) svoju porodicu (ženu i troje djece) poslao u Herceg Novi nekoliko dana prije nego što je načinio strašan masakr na Cetinju. Ostalo je nejasno da li je policija mogla brže i bolje da reaguje, kao i koja je veza dvije cetinjske porodice čija istorija je navodno isprepletana godinama unazad.

Prema riječima stručnjaka, postoji pet misterioznih detalja. To su: telefonski pozivi, ubistvo dvoje male djece, zakazan pregled, sukob sa policijom i oružje koje je koristio Borilović i Nenad Kaluđerović, čovjek koji je navodno ubio Vuka Borilovića i okončao njegov krvavi pir.

  1. Telefonski pozivi - Prema zvaničnim podacima koje su objelodanili nadležni, Vuk Borilović je za vrijeme monstruoznog akta obavio čak tri telefonska razgovora i to u različitim vremenskim intervalima. Neke čak i kada je bio teško ranjen. Kako je saopšteno, Borilović je nazvao oca dvojice dječaka koje je prethodno ubio, Markana (11) i Mašana (8), odnosno supruga ubijene Nataše Pajović Martinović.

Pobio sam i tvoju i moju porodicu”, navodno mu je rekao Vuk Borilović. Ova rečenica je u najmanju ruku misteriozna prema riječima stručnjaka. Ubica, naime, do tog trenutka nije ni bio u kontaktu ni sa jednim od članova svoje porodice, ni bliže ni dalje, a od svih žrtava u rodbinskim vezama je bio samo sa ujakom Goranom Đurišićem kojeg je surovo likvidirao. Objelodanjeno je da je drugi poziv bio upućen poznaniku kojem je, navodno, rekao da je teško ranjen i da najvjerovatnije neće preživjeti. Međutim, treći poziv je i dalje misterija, kako njegov sadržaj, tako i kome je on bio upućen. Nadležni, navodno, iz bezbjednosnih razloga ne žele da saopšte sa kim je Borilović razgovarao tokom svog krvavog pira.

  • Ubistvo dvoje male djece - Prema rekonstrukciji koju je uradila crnogorska policija, dvije prve žrtve su bile djeca - osmogodišnji Mašan i 11-godišnji Markan. Nesrećni dječaci su, prema nezvaničnim informacijama, pokušali da se sakriju, ali ih je monstrum ubio iz svoje lovačke puške, da bi tek nakon toga smrtno ranio njihovu majku. Kriminolozi se slažu da je ovo izuzetno neobičan detalj, te da se veoma rijetki slučajevi, osim ako ne postoji dodatan motiv, da se čak i na meti masovnog ubice prvo nađu djeca. Posebno jer se radilo o čovjeku koji ima troje djece.
  • Zakazan pregled - Prve informacije su govorile da je monstrum Vuk Borilović bio povučen, ali ne i problematičan čovjek. I da komšije sa njim nisu imale prethodne nesuglasice. Ipak, onda se prvo pojavila informacija da je prije nekoliko nedelja imao veliku svađu sa sugrađaninom kojem je demolirao kuću, a zatim i da je u mladosti imao popriličan broj prijava zbpog nasilničkog ponašanja, a prije pola godine i napad na kolegu zbog kojeg je čak trebalo da nosi nanogicu. Aleksandar Bošković, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP-a, rekao je da je Borilović baš na dan masakra, imao zakazan lekarski pregled - "Borilović je posljednjih dana pokazivao određene promjene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja imao zakazan ljekarski pregled, do kojeg, nažalost, nije došlo", rekao je Bošković.
  • Sukob sa policijom i oružje koje je koristio Borilović - Borilović je važio za strastvenog lovca, ali i dobrog strijelca. Ipak, mnogima je čudno što je uspio da ubije čak deset i teško rani šest osoba, od kojih i jednog policajca. Na početku se mislilo da je koristio pištolj, ali se ispostavilo da je bio naoružan poluatumatskom lovačkom puškom za koju je imao regularnu dozvolu. Po svemu sudeći, prve policijske patrole koje su stigle na mjesto obračuna bile su slabo opremljene. Ostala je dilema da li su specijalne jedinice mogle ranije da stignu i spasu neke živote.
  • Nenad Kaluđerović - Nenad Kaluđerović Neno je čovjek koji je navodno usmrtio Vuka Borilovića i okončao njegov krvavi pir u petak popodne na Cetinju. Tek će obdukcija dati odgovor na pitanje da li je monstruma Borilovića usmrtio pripadnik policije ili hitac koji je ispalio sugrađanin Nenad Kaluđerović.  Nepoznato je otkuda se on zatekao na mjestu pucnjave. Po jednoj verziji došao je kada je čuo da mu je pogođen vjebčani kum Milan Mitrović. Po drugoj, on je odlučio da reaguje pošto se u blizini nalazila i njegova porodica, te je na taj način i njih želeo da zaštiti.
  • Da podsjetimo - Na Cetinju je došlo do masovnih ubistava u petak popodne oko 16 časova. Ubijeno je deset osoba, uključujući dvoje djece. Prema nezvaničnim informacijama, stradala deca su pokušala da se sakriju od ubice, ali nisu uspjela. Do pucnjave je došlo kada je Vuk Borilović (34) koristio vatreno oružje kako bi ubio deset ljudi, a šest ranio. Njega je ubio njegov komšija prema tvrdnjama nadležne tužiteljka Višeg državnog tužilaštva. Uzrok masakra je navodno porodična svađa nakon čega je izašao na ulicu i pucao nasumično na prolaznike na ulici. U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dvije ranjene osobe, dok je četvoro ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici.

    Tagovi