Crna hronika

EVO KO JE UBICA SA CETINJA KOJI JE POBIO 10 OSOBA, 6 RANIO! Djecu nije poštedio, bio miran komšija, bez ikakvih sukoba

Autor Gordana Bojanić Izvor RTCG

Vuk Borilović je masovni ubica koji je lišio života 10 osoba među koijima su i djeca.

Izvor: privatna arhiva

U Crnoj Gori su počinjena masovna ubistva, u kojima su stradale i čitave porodice, ali nikada ovakvo kao danas na Cetinju. U pucnjavi na Cetinju ubijeno je jedanaest osoba među kojima je dvoje djece, a šest osoba povrijeđeno, potvrđeno je u Upravi policije.

Do pucnjave je došlo danas oko 16 casova, u blizini Vladinog doma, kada je Cetinjanin Vuk Borilović (34) pucao iz vatrenog oružja a u okršaju ga je ubio njegov sugrađanin, kazala je nadležna tužiteljka Višeg državnog tužilaštva iz Podgorice. Prethodno su mediji objavili da je Borilovića ubila policija. U pucnjavi je ranjen i jedan policajac koji je pogođen u glavu.

Strašnoj tragediji je prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je 34-godišnji Vuk Borilović, koji je pucao i na djecu.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su dvije ranjene osobe, dok je četvoro ranjenih transportovano u Klinički centar u Podgorici. Iz Urgentnog centra KCCG su za TVCG kazali da je jedan muškarac je primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu i te povrede su prilično ozbiljne.

Za Vuka Borilovića oni koji ga znaju kažu da su veoma iznenađeni ovim što je uradio. Kažu da je radio ranije kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen, da je bio miran komšija, bez sukoba sa policijom ili mještanima. Bio je lovac, a u ljude je danas pucao iz lovačkog karabina. Imao je u kući dosta oružja.

Vuk Borilović rođen je 21. 11. 1988. godine na Cetinju. Osnovnu školu završio na Cetinju, a Srednju brodo-mašinsku u Beogradu. Bio je oženjen i otac troje djece. Povodom nezapamćene tragedije na Cetinju Vlada će proglasiti trodnevnu žalost.

Tagovi